Política

PSC, ERC, CiU i Entesa pacten al Vallès per l'ens comarcal

Es rebaixaran les assignacions a grups i consellers el 5%, s'eliminen càrrecs de confiança i es nomenarà un tècnic de la casa com a gerent

S'aprova per majoria simple adherir-se a lAMI'

El PSC, ERC, CiU i l'Entesa van firmar ahir el pacte de govern al Consell Comarcal del Vallès Occidental, que els assegura la majoria amb 28 regidors, i van aprovar posteriorment en el ple l'organització i les assignacions als grups i consellers, que baixen un 5%. El nou president, l'alcalde socialista de Castellar, Ignasi Giménez, va explicar que una de les prioritats “és recuperar la confiança dels treballadors”, després de diversos casos de “males praxis que s'han de rectificar i esmenar”, amb referència, implícitament, a les contractacions presumptament irregulars, al cas de possible ús irregulars de targetes de crèdit de l'exgerent del Consorci de Residus i a les males relacions amb l'associació de paradistes de Mercavallès. Tampoc no es contractarà cap càrrec de confiança i la gerència recaurà en un tècnic de la casa. Els membres del govern també es comprometen a signar un codi ètic de bones pràctiques davant la ciutadania.

En total hi haurà sis vicepresidències formades, per ordre, per Joan Ballbè (ERC), Núria Colomé (CiU), Maria Àngels Marcuello (Entesa), Amadeu Aguado (PSC), Joan Carles Paredes (CiU) i Ramon Capolat (Entesa), que es distribueixen també les presidències de les comissions informatives de Govern i Serveis Generals, Territori i Sostenibilitat, Promoció Econòmica i Polítiques Actives d'Ocupació i la de Benestar Social, Educació i Qualitat de Vida. La presidència del Consorci de Turisme –si es manté i no s'integra dins l'estructura del consell– serà per al regidor de CiU de Rubí Víctor Puig, i la del de Residus per a l'alcalde d'ERC de Sant Llorenç, Ricard Torralba. Aquesta última s'aprovarà al setembre.

Segons el mateix acord el gerent del Consell Comarcal també serà el del Consorci de Turisme, mentre que el gerent del de Residus serà “un professionals dels ajuntaments consorciats a designar”.

Giménez va assegurar que el nou govern serà “compacte, sòlid i amb lideratge polític” i que es dota de més poder de decisió la comissió permanent integrada pel president, els vicepresidents i dos consellers delegats que seran del PSC i ERC. Els presidents del consorci hi podran accedir sense dret a vot.

Els reptes principals del mandat seran generar un debat entorn del futur organitzatiu de la comarca amb els agents socials, econòmics i institucions obrint diàleg amb l'ens comarcal del Vallès Oriental; revisar i actualitzar l'estructura organitzativa, promoure accions d'eficiència i estalvia energètic o fomentar la modernització i digitalització dels petits municipis, entre altres

S'aprova per majoria simple l'adhesió a l'AMI

Els vots a favor d'ERC, CiU i les Candidatures Alternatives del Vallès van permetre aprovar ahir per majoria simple l'adhesió de l'ens comarcal l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). La proposta va comptar amb el vot en contra del PSC, PP i C's i l'abstenció de l'Entesa. El socialista Giménez, que va presentar la moció com a president de l'ens a petició de CiU i ERC arran del pacte, va recordar que l'AMI estableix que l'aprovació ha de ser per majoria absoluta i que, per tant, “l'entrada no és immediata”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona