Política

Avui hi ha ple

Blanes

L'ingrés a l'AMI es decidirà en una consulta als veïns

La moció d'ERC, esmenada per ICV-EUiA, té garantida la meitat dels vots

El referèndum es convocarà després del 27-S

El ple ordinari d'avui a l'ajuntament de Blanes debatrà per segon cop l'ingrés a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Però el resultat, que va ser negatiu fa dos anys, no serà sobre la mateixa pregunta. Al final, s'aprovarà una moció per consultar a la ciutadania si l'Ajuntament s'ha d'adherir a l'AMI, després que ERC hagi acceptat una esmena d'ICV-EUiA.

Amb vuit grups en el ple, els equilibris per consensuar un text –en aquest cas la moció de l'AMI– són remarcables. Al final, una consulta hauria de decidir si el municipi deixa de ser l'únic de la Selva que no és a l'AMI, que ara presideix l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

El portaveu d'ERC a Blanes, Àngel Canosa, veu bé que el poble sigui convocat perquè és una decisió “de futur”. La consulta, amb una pregunta clara i concisa, s'organitzaria d'acord amb la llei de participació ciutadana aprovada al Parlament. La moció té garantit el suport d'una desena dels 21 regidors del ple –els quatre d'ICV-EUiA, els quatre de CiU i els dos d'ERC–. S'ha de tenir present que un dels regidors de la CUP no podrà ser en el ple d'avui, i hi podria faltar també el del PP.

De tota manera, la consulta de Blanes haurà de tenir lloc després de les eleccions al Parlament del 27-S, que seran convocades aviat pel president del govern, Artur Mas. Legalment, no hi podrà haver cap referèndum local ni a l'agost ni al setembre

L'assistència al ple, 575 euros

D'altra banda, avui s'aprovaran les dedicacions i retribucions dels membres de l'Ajuntament. L'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), i la primera tinent d'alcalde, Meritxell Salarich (CiU), tindran dedicació exclusiva i cobraran 52.500 i 42.500 euros bruts anuals, respectivament. A més, s'aprovarà que l'assistència als plens (i la preparació prèvia) sigui retribuïda amb 575 euros i a les juntes de govern, amb 270 euros (amb un màxim anual d'11.340). Els vuit grups percebran 500 euros mensuals i els regidors, 34,40.

L'ORDRE DEL DIA

DESPESES DELS REGIDORS.
Després de l'intent frustrat dels plens dels dies 2 i 14, avui a la tarda (a les 7) s'aprovarà el reconeixement de despeses a favor dels regidors de la corporació (punt 4) que han pactat el PSC, CiU i Ciutadans. El PP també hi dóna suport.
CASAMENTS MÉS BARATS.
ICV-EUiA demanarà que es modifiqui l'ordenança que regula el preu de la celebració del matrimoni civil en espais no municipals de la vila (ara és de 656,86 euros).
ÀNGEL CANOSA.
El portaveu d'ERC, Àngel Canosa, presentarà la moció perquè la vila de Blanes s'integri a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). D'acord amb l'esmena acordada els últims dies, avui s'acordarà fer una consulta ciutadana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona

L’apartheid persistent

Salt
Jéssica Albiach
Candidata de Comuns Sumar a les eleccions al Parlament

“Illa obre la porta a pactar amb Junts per fer el Hard Rock, la B-40 i ampliar l'aeroport”

Barcelona
Dani Cornellà
Cap de llista a Girona per la CUP

“La CUP és una opció real de govern i ho hem demostrat”

Girona
la crònica

La plaça Artós, als peus d’Ayuso

guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona