Política

Guanyant Torrent proposa actuacions per afavorir l'ocupació i un treball digne

Denuncia les polítiques neoliberals imposades des de la Unió Europea, el Fons Monetari i el Banc Mundial

La Plataforma Ciutadana torrentina, davant les xifres d'ocupació fetes públiques pel govern estatal y que afecten directament a la situació concreta de la localitat, considera que la dinamització econòmica i social d'aquesta vila de la comarca de l'Horta, és un element clau per assolir un desenvolupament humà de caire progressista i transformador.

Guanyant Torrent considera, que l'Ajuntament ha de resultar una instància clau per revertir els efectes de la crisi econòmica, ja que és on s'adreça la ciutadania per exigir i participar en les solucions alternatives als efectes derivats de les polítiques i mesures econòmiques i un lloc idoni per aportar alternatives.

Les altes taxes d'atur de Torrent, mostren el caràcter inestable i cíclic dels moviments d'expansió i contracció de l'activitat econòmica capitalista i s'evidencia com la desocupació discrimina els sectors socials i laborals més desprotegits o que es troben amb una major exposició al risc.

Així doncs, Guanyant Torrent, davant d'aquesta situació proposa que l'Ajuntament realitze un estudi de l'activitat econòmica del municipi i la captació de mitjans per a promoure la diversificació econòmica. Però a més, demana la municipalització de tots els serveis que siguen susceptibles de ser-ho i la creació d'instruments municipals que canalitzen recursos financers públics pel desenvolupament econòmic i el foment de l'ocupació.

La plataforma ciutadana torrentina demana que es desenvolupe una oferta de formació en sectors emergents i sostenibles, en preservació de l'artesania local i la valoració del patrimoni, que possibilite el reciclatge i la creació d'itineraris d'inserció sociolaboral personalitzats, que permeten un acompanyament integral de la població aturada vers l'ocupació i especialment dels col·lectius amb més dificultats.

Guanyant Torrent, subratlla la necessitat de vigilar que a la borsa municipal d'ocupació es tinguen en compte perfils amb especial vulnerabilitat i la necessitat de caminar cap a l'establiment de xarxes municipals i comarcals d'informació, que permeten a les PIMES, autònoms i menuts comerços, a promocionar-se amb menys costos i així poder competir en millors condicions respecte de les grans empreses i superfícies comercials.

Finalment, per a Guanyant Torrent s'ha de muntar un suport decidit a l'agricultura, apostant per la diversificació agrícola, la creació d'espais de comercialització directa dels productes procedents de collites locals i de la producció ecològica. També s'ha d'impulsar el cooperativisme, com a modalitat d'organització econòmica que fomenta els drets laborals i una economia que fuig del model de creixement continu imperant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez avança a les 11 la compareixença per anunciar si continua al capdavant del govern o no

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona
infraestructures

Pistes independents: la clau

Barcelona