Política

El periodista Antonio Baños, cap de llista de la CUP el 27-S

“Venim a buscar-nos problemes amb les lleis injustes: les espanyoles”, etziba a l'executiu espanyol

Ramon Usall serà el candidat a Lleida, Sergi Saladié a Tarragona i Benet Salellas a Girona

La CUP ha donat a conèixer els caps de llista a les quatre demarcacions catalanes de cara al 27-S. A Barcelona no hi ha hagut sorpreses i el periodista Antonio Baños s'ha imposat en el procés de primàries –obert entre el 26 i el 29 de juliol– amb el 67% dels vots. Les candidatures a Tarragona, Lleida i Girona estaran encapçalades per Sergi Saladié, Ramon Usall i Benet Salellas, respectivament. En la seva primera roda de premsa com a cap de llista de la CUP, Baños ha promès fer una campanya “sense por”. “Venim a buscar-nos problemes amb les lleis injustes: les espanyoles”, ha etzibat a l'executiu de Mariano Rajoy.

Acompanyaran Baños, la professora universitària Anna Gabriel, que durant aquesta legislatura havia coordinat el grup parlamentari com a alliberada, serà la número dos; l'economista i pastisser Josep Manel Busqueta, el tres; l'activista Gabriela Sierra, la quatre; i l'historiador Albert Botra, com a cinc. Aquest és l'equip que el secretariat nacional de la formació havia proposat com a candidatura de consens. Completen la llista per Barcelona Eulàlia Reguant, Julià de Jòdar, Mireia Vehí, Joan Garriga i Pilar Castillejo.

En la roda de premsa oferta aquest dijous a la seu nacional de la CUP també s'han donat a conèixer els candidats per les altres tres demarcacions catalanes. Així, el candidat per Girona serà l'advocat Benet Salelles, que estarà acompanyat per l'ambientòloga Marta Ball-llosera, el conserge Jordi Navarro, la biòloga Elisabet Punset, i l'historiador i professor Antoni Rico.

Un altre historiador, Ramon Usall, serà el número u per Lleida. L'ambientòloga Mireia Boya, el ramader Josep Antoni Vilalta, la periodista Clara Barbal i el professor d'economia Ferran Dalmau completen les cinc primeres posicions de la candidatura.

El cap de llista de la CUP a Tarragona serà el professor universitari Sergi Saladié. El número dos estarà ocupat per l'ambientòloga Maria Mestre, el pensionista Jaime Rodríguez serà el número tres, la geògrafa Lurdes Quintero com a quatre i l'estudiant Ernest Montserrat, com a cinquè.

En l'elecció dels candidats han votat 2.526 persones sobre un total de 3.961 inscrits, el que suposa un 63,77% de participació. Barcelona és la que ha acumulat més vots, 1.757, amb un 62,3% de participació. A Lleida, el percentatge de participació ha estat del 68,70%; a Tarragona, del 67,30%; i a Girona, 70,83%. Les votacions van ser presencials diumenge i van allargar-se per via telemàtica fins a aquest dimecres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia