Política

Retribucions a la baixa al Consell de l'Alt Empordà

El nou cartipàs, que s'ha d'aprovar avui, estructura el Consell Comarcal en cinc grans àrees, quatre per a CiU i una per al PSC

L'import total de les retribucions es redueix un 10% en relació amb el mandat anterior

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà, presidit per Ferran Roquer, s'estructurarà a partir d'ara en cinc grans àrees, quatre de les quals seran presidides per representants de CiU i una pel PSC, i reflectirà d'aquesta manera l'acord de govern entre les dues formacions: l'àrea de Presidència serà a càrrec de Ferran Roquer; Territori i Relacions Institucionals recaurà en Joaquim Felip; l'àrea d'Ensenyament serà presidida per Montse Mindan; Manel Toro s'encarregarà de l'àrea de Promoció Econòmica, i l'àrea de Serveis a les Persones serà la que portarà el PSC i serà presidida per Pere Casellas. Cadascuna d'aquestes àrees disposa d'algunes delegacions específiques que s'han transferit directament als consellers comarcals. El ple extraordinari que es farà avui divendres a Figueres validarà la designació de quatre vicepresidents (Joaquim Felip, Manel Toro, Montse Mindan i Pere Casellas), amb l'aprovació garantida del cartipàs i les remuneracions gràcies a la majoria que sumen CiU i el PSC al Consell.

Pel que fa a les dedicacions, igual que en el mandat anterior, el vicepresident primer, Joaquim Felip, tindrà una dedicació parcial del 50%, amb una retribució bruta mensual de 1.500 euros, a raó de catorze mensualitats (un 12,5% menys en relació amb el mandat anterior).

També es preveu, en el cas que es consideri necessari en un futur, que el president assumeixi el càrrec amb dedicació exclusiva. En aquest supòsit, percebria una retribució bruta mensual de 3.928,57 euros, a raó de catorze mensualitats.

Límits a la baixa

Pel que fa a les retribucions per assistències, en el cas del president i dels vicepresidents tindran un límit màxim de 21.000 euros anuals –amb una rebaixa del 12,5% en relació amb el mandat anterior–; el màxim serà de 10.000 euros anuals per als consellers comarcals amb delegacions de serveis –que tenen una rebaixa del 16,5%–, i de 3.500 euros anuals per a la resta de consellers. Segons les dades facilitades pel Consell Comarcal, amb les delegacions actuals, l'import total de les retribucions del Consell Comarcal de l'Alt Empordà es redueix un 10% en relació amb el mandat anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans