Política

A la línia de sortida cap al 27-S

Amb l'anunci, ahir, dels candidats de CDC i la CUP queda perfilada quasi del tot la graella

Només falta saber els caps del PP i Catalunya Sí que es Pot

Quan falten menys de dos mesos –58 dies– per a les crucials eleccions catalanes del 27-S, la graella de sortida per disputar-se els 17 diputats que estan en joc a la demarcació de Girona està ja gairebé definida del tot. Després de l'anunci ahir dels candidats de CDC que aniran a la llista de Junts pel Sí i del veredicte de les eleccions primàries que s'han fet a la CUP, ja només queden pendents de conèixer els caps de llista del PP i Catalunya Sí que es Pot a la demarcació.

Puigdemont i Figueras

Com es preveia, Carles Puigdemont serà la primera figura de Convergència a la llista unitària gironina. Serà el tercer de la candidatura, just darrere del potent tàndem d'independents ja anunciat, el cantant Lluís Llach i l'entrenadora de bàsquet Anna Caula. Es reforça així el pes dins de CDC de l'alcalde de Girona i president des de fa uns dies de l'Associació de Municipis per la Independència. Als comicis del 2012 Puigdemont va anar de tres a la llista de CiU, rere Santi Vila i Elena Ribera.

El segon nom de CDC a la llista serà per Natàlia Figueras, segona tinenta d'alcalde de Maçanet de la Selva, presidenta del partit a la Selva interior i membre de les JNC. Serà la 5 de llista, després de la secretària general de la UGT a les comarques gironines, Dolors Bassa, al quart lloc, corresponent a ERC. El sisè lloc també és per la formació republicana, que ja va aprovar que fos per a l'alcalde de Sarrià, Roger Torrent.

En setena posició –la tercera que correspon a CDC– hi anirà l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó. Després torna a ser torn d'ERC, que ja hi ha ubicat el portaveu nacional del partit, el palafrugellenc Sergi Sabrià. Al novè lloc de la llista, CDC hi ha situat l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell.

En els candidats aprovats ahir per anar en les posicions de CDC destaca la presència, com es preveia, d'Elena Ribera, de Demòcrates de Catalunya. Falta saber la seva posició a la llista. La resta de candidats de CDC a la llista seran (l'ordre pot patir petites variacions): la diputada i alcaldessa de Vilademuls fins fa poc, Dolors Rovirola; el secretari general de la JNC i regidor de Llagostera, Sergi Miquel; la diputada baixempordanesa Begonya Montalban, i el conseller de Territori, Santi Vila, que previsiblement tancarà la llista.

La llista de la CUP

L'advocat Benet Salellas serà el cap de llista de la CUP, seguit de l'activista d'Iaden-Salvem l'Empordà Marta Ball·llosera i l'exregidor de Girona Jordi Navarro. En quart lloc anirà la biòloga Elisabet Punset i en cinquè, l'historiador i professor Toni Rico. En la presentació ahir de Barcelona dels caps de llista, Salellas va defensar que “el 27-S no només han de ser unes eleccions plebiscitàries, sinó també constituents” i va deixar clar que la CUP no separarà l'eix nacional de l'eix social. Va remarcar “que el procés constituent ha de ser de tothom i per a tothom i s'ha de construir des de baix”.

LA XIFRA

17
diputats
s'escullen a Girona. El 2012, van ser 9 per a CiU, 3 per a ERC, 2 per al PSC, 2 per al PP i 1 per a ICV.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.