Política

Mas: “Junts pel Sí és l'única llista que pot plantar cara”

El president afrontarà el 27-S envoltat del seu equip de confiança a CDC, amb Munté, Turull i Rull al capdavant

Gordó i Rigau completen la llista de consellers que aniran a la candidatura

El consell nacional de CDC va ratificar ahir al vespre els noms que s'integraran en la llista cremallera de Junts pel Sí en la proporció acordada amb ERC –un 60-40%, respectivament–. Mas s'ha fet acompanyar d'un equip de la seva màxima confiança, amb l'actual portaveu del govern, Neus Munté, de número dos, i el president del grup parlamentari de CDC, Jordi Turull, de tres, seguit pel coordinador general, Josep Rull. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, finalment no s'integra en la llista, mentre que sí que hi apareix el conseller de justícia, Germà Gordó. Mas també incorpora cares noves a la candidatura com a senyal de renovació. És el cas de l'exdirigent de la JNC Marta Pascal.

La llista va ser defensada pel mateix Mas al final del consell nacional i després de rebre un llarg aplaudiment dels assistents a l'acte, que es va fer a l'Hotel Campus de Bellaterra. Mas va convidar a defensar de forma aferrissada la candidatura de Junts pel Sí, perquè es tracta de l'única que “pot plantar cara” i, a més a més, com s'ha demostrat en els darrers dies, és “la que més temen a Madrid”. “Només cal que mireu com crida l'adversari”, va afegir-hi. El president de l'executiu va destacar la llista que articula nacionalment el país i va subratllar l'esforç que CDC i ERC han fet per poder aprofitar l'oportunitat que representa el 27-S per canviar la història del país i defensar la seva gent.

En aquest sentit, Mas va voler recordar que el nom no s'ha triat de forma gratuïta. Segons el líder de CDC, és un nom curt que ho explica tot i que resumeix molt bé l'agrupació, la suma dels que han optat per “sortir de les sigles reconfortants del partit i demostrar que ens ho juguem tot”, va assenyalar. Tot i que va evitar mencionar altres partits, amb aquestes paraules Mas contraposava els que “s'han arromangat pel sí” a aquells que no ho han fet, amb referència a la CUP. I és que, per Mas, no es pot resoldre el present i el futur del país amb els “mètodes tradicionals” que s'han fet servir fins ara.

El “Sí” també és una peça important de la candidatura amb la qual el president espera que la comunitat internacional llegeixi el missatge el dia 28 de setembre. “Volem guanyar i en positiu”, va assegurar. Una afirmació que per Mas reafirma el sentit plebiscitari del 27-S i l'únic resultat que dóna força a Catalunya per “restar dempeus i avançar”, va afirmar.

El consell nacional que es va fer ahir també va aprovar la dissolució de la federació de CiU. El pròxim pas de Junts pel Sí serà la presentació de la candidatura conjunta i de la resta de noms que tancaran la llista. Un espai que s'ha reservat per a personalitats de prestigi.

Anar junts té mèrit, però era imprescindible per afrontar amb garanties d'èxit el repte del 27-S
Políticament, aquestes eleccions seran un plebiscit per la llibertat i la sobirania de Catalunya
La nostra és la llista que de veritat temen a Madrid perquè és la que articula nacionalment Catalunya

Quatre escindits d'Unió, en posicions de sortida

Demòcrates de Catalunya, el partit integrat per socialcristians sobiranistes que es van escindir d'Unió, tindrà quatre membres en posició de sortida en la llista de Junts pel Sí. Es tracta de l'actual secretari general d'Universitats, Antoni Castellà –a la imatge–, i de la diputada Assumpció Laïlla per la demarcació de Barcelona, i de la també diputada Elena Ribera i el biòleg Carles Prats per les de Girona i Tarragona i les Terres de l'Ebre, respectivament. Els altres set membres del partit que aniran a la llista ho faran en les últimes posicions. Destaca la presència de Núria de Gispert, Joan Rigol o Raimon Carrasco, fill del fundador d'UDC Manuel Carrasco i Formiguera. Pel que fa a Moviment d'Esquerres, integrat per socialistes de signe sobiranista, tindran un membre en posició de sortida. Es tracta de la presidenta del partit i exalcaldessa de Roses pel PSC Magda Casamitjana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona