Política

Vila i Felip, investigats pel cas de l'antic Bingo figuerenc

La denúncia pel lloguer de l'edifici del carrer Sant Pau la va presentar el PP a l'Oficina Antifrau, el fiscal hi veu un possible delicte de malversació i ara ha passat al jutjat d'instrucció número 2 de Figueres

La fiscalia ha tramès al jutjat d'instrucció número 2 de Figueres una denúncia per possible malversació de fons que afecta l'exalcalde de Figueres Santi Vila i l'alcaldessa actual, Marta Felip. El cas es va iniciar el 2012 arran d'una denúncia que va presentar el PP figuerenc a l'Oficina Antifrau per presumptes irregularitats en les condicions en què l'Ajuntament de Figueres va acordar llogar l'edifici del carrer Sant Pau (antic Bingo). Antifrau, després d'avaluar la denúncia, va considerar que podia haver-hi indicis de delicte i, seguint el procediment establert per a aquests casos, ha derivat la denúncia cap a fiscalia. El cas està ara en fase prèvia, a mans del jutjat d'instrucció número 2 de Figueres, per determinar si s'ha d'investigar.

El 2010 l'Ajuntament –amb l'alcalde Santi Vila– va acordar llogar aquest edifici (un lloguer d'uns 6.000 euros, que es va rebaixar posteriorment a uns 4.700) per destinar-lo a oficines municipals. Des de llavors l'Ajuntament ha anat pagant aquest lloguer però l'edifici (propietat de la família Miquel, del grup Miquel Alimentació) ha quedat buit. Un dels aspectes que denunciava el PP a Antifrau era que s'hauria canviat el plec de clàusules per a aquest lloguer: inicialment es deia que el local havia de ser en un radi de 600 metres de l'Ajuntament i posteriorment s'hauria modificat per un radi de fins a 800 metres. Segons la denúncia, si això es confirmés, es podria interpretar que es van modificar les clàusules per fer-les a mida en benefici d'aquell local en concret.

Opció de compra

L'Ajuntament, per la seva banda, sempre ha defensat que el contracte de lloguer per a aquest local preveu una opció de compra, en què es comptarà el cost de lloguer que s'està pagant. En aquest sentit, aquest últim any,a més del lloguer, l'Ajuntament ha pressupostat obres per adequar els dos locals de l'edifici: 300.000 euros per a la part amb l'entrada pel carrer Escoles, per situar-hi el Centre de Distribució d'Aliments, i uns 600.000 euros, a la part que dóna al carrer Sant Pau, per instal·lar-hi en un futur els serveis socials de l'Ajuntament. Tots els partits de l'oposició, però, han criticat reiteradament el cost que suposarà aquesta operació per a les finances municipals de Figueres.

El consistori i el conseller neguen que hi hagi cap il·legalitat

L'Ajuntament de Figueres va respondre ahir amb un comunicat a l'anunci d'una investigació per possible malversació; d'entrada, el comunicat remarca que en data d'ahir no s'havia rebut “cap notificació de fiscalia de l'obertura de cap investigació relacionada amb el local” del carrer Sant Pau; aquesta situació s'explicaria pel fet –que ha pogut confirmar aquest diari– que la denúncia està per ara en fase prèvia al jutjat de Figueres. El comunicat també especifica que el 100% del lloguer s'acumula a l'opció de compra de l'immoble i que el govern de la ciutat continua interessat a destinar aquests locals a seu central dels serveis socials de l'Ajuntament i del Centre de Distribució d'Aliments.

També s'estableix que “l'opció prioritària del govern és exercir l'opció de compra d'aquests locals d'acord amb la taxació actual de l'immoble, que és vora un 50% inferior a la inicial”.

En el mateix sentit de l'Ajuntament, el conseller Santi Vila –que ahir participava en un acte a Pont de Molins– es va defensar de qualsevol malversació durant el seu període a l'alcaldia, assegurant que tota l'operació del lloguer del carrer Sant Pau és perfectament legal, i va atribuir la denúncia i la investigació en curs a l'afany de protagonisme del PP figuerenc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona