Política

Aragonès diu que el fet que Rajoy consideri el procés el principal repte de l'Estat confirma el caràcter plebiscitari del 27-S

ERC titlla de “populistes” i “antisocials” els pressupostos aprovats pel govern espanyol

El secretari de política econòmica i coneixement d'ERC, Pere Aragonès, ha assegurat que el fet que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, digui que el principal repte al qual s'enfronta Espanya és Catalunya “confirma que les eleccions del 27-S tenen un caràcter plebiscitari”. “Ell mateix ho ha reconegut”, ha assegurat Aragonès, que ha afegit que “el PP ajuda que tinguin el caràcter plebiscitari proposant el candidat més extrem que poden proposar”, en referència al popular Xavier García Albiol. A més, el dirigent d'ERC ha titllat els pressupostos de l'Estat aprovats aquest divendres de “populistes” i “antisocials” perquè segueixen limitant la despesa social que fan les comunitats autònomes.

“Les eleccions del 27-S seran plebiscitàries perquè així ho determinarà el poble de Catalunya”, ha afirmat Aragonès. El dirigent ha ironitzat i ha dit que “els auguris de Rajoy” se'ls prenen “amb cautela” perquè “Cánovas del Castillo també va dir que Cuba mai seria independent” i que esperen que “els auguris de Rajoy tinguin el mateix futur que els de Cánovas del Castillo”.

Davant les crítiques de Rajoy, el secretari de política econòmica ha defensat la llista de Junts pel Sí i ha assegurat que “el que sorprèn a l'Estat espanyol és que forces diverses es puguin unir per defensar un objectiu comú” en una llista que és “transversal i àmplia” que “sorgeix de la ciutadania catalana”. A més, ha acusat el govern espanyol de “tenir por a les urnes” perquè “sempre que ha pogut les ha prohibit”.

Pressupostos

Aragonès ha culpat el PP de presentar uns pressupostos “d'escassa legitimitat democràtica en temps de descompte” i que demostren “el menyspreu a la democràcia” que, segons ell, ha tingut el PP durant la legislatura. En aquest sentit, el dirigent d'ERC ha considerat que els pressupostos són “populistes” i “electoralistes” perquè “porten mesures que des de fa anys han estat rebutjades” pel govern espanyol, com que es retorni la part de la paga del 2012, que es revaloritzin les pensions “de forma limitada” o que es plantegi un augment de salari dels funcionaris “després d'anys de retallades.

Són “uns pressupostos dirigits a intentar aturar el desastre electoral del PP”, ha dit Aragonès, que ha considerat que “segueixen escanyant les autonomies” en demanar que es faci un “esforç de contenció del dèficit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.