Política

El Consell Comarcal arrenca sense decidir el nou gerent

L'ens també té pendent designar el nom del president del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona

El que sí que es va aprovar van ser el cartipàs i les retribucions dels consellers

El Consell Comarcal del Maresme ja ha començat el mandat 2015-2019. Ho ha fet però sense decidir encara qui en serà el seu gerent ni qui estarà al capdavant del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona. “Volem fer aquests nomenaments bé, intentant establir el màxim consens possible amb totes les forces polítiques”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Maresme -i alcalde de Sant Vicenç de Montalt-, Miquel Àngel Martínez (CiU). En aquest sentit, el president a apuntat als mesos de “setembre o octubre” per desvelar aquestes incògnites. Respecte al futur gerent de l'ens, Martínez s'ha mostrat partidari que “ha de tenir un perfil més tècnic que polític”.

El fet de no saber el nom de les persones que ocuparan aquests càrrecs dins l'organigrama del Consell Comarcal ha provocat la sorpresa entre alguns dels grups de la oposició. La portaveu d'ICV-Entesa, Isabel Roig, ha fet notar, en el primer ple extraordinari de l'ens, que “queden punts pendents com el del gerent i la presidència del Consorci de Promoció Turística”. “Qui ha de ser el gerent del consell comarcal? Què passa amb el Consorci de Promoció Turística?”, ha preguntat directament el portaveu del PP a l'organisme comarcal, José Manuel López. El que sí que s'ha tirat endavant han estat el cartipàs i les retribucions fruit del pacte a tres bandes entre ERC, CiU i el PSC. Miquel Àngel Martínez, ostentarà la presidència de l'ens com a mínim els dos primers anys amb una dedicació d'un 25% i cobrant 18.600 euros bruts anuals el 2015 i 18.744 euros bruts anuals el 2016. La republicana Mònica Palacín serà la vicepresidenta primera i, amb una dedicació del 100%, percebrà 38.400 euros bruts anuals aquest any, mentre que al 2016 cobrarà 40.800 euros anuals bruts. El socialista Juan Manuel Vinzo ocuparà la segona vicepresidència i cobrarà 18.744 euros bruts anuals els dos anys amb una dedicació del 25%. La republicana Annabel Moreno s'encarregarà el les àrees de Serveis als Municipis i Planificació amb una retribució de 9.000 euros anuals bruts el primer any i 12.000 euros anuals bruts el 2016 amb una dedicació del 25%. Les mateixes xifres tindrà el conseller d'ERC Ignasi Bernabéu, que dirigirà Educació i Joventut. Josep Triadó, de CiU, s'encarregarà de l'àrea de Medi Ambient i, amb una dedicació del 25%, cobrarà 15.600 euros bruts anuals el 2015 i 18.744 euros bruts anuals el 2016, just les mateixes quantitats que el convergent Jordi Mir, que assumirà Benestar Social, Cultura, Consum i Salut Pública. Finalment el democristià Odili Enríquez serà el tercer vicepresident i Laura Ribalaiga (ERC) ostentarà la quarta vicepresidència. En aquest sentit però s'ha de recalcar que les retribucions previstes per aquest any es percebran les corresponents partir del dia que s'iniciï l'exercici del càrrec amb dedicació. El portaveu de Ciutadans, Frans Avilés, ha criticat que s'hagi fet a “correcuita” el repartiment del càrtipàs mentre que des de la CUP, Juli Cuéllar ha expressat els seus dubtes sobre “si les persones són competents” per ocupar els càrrecs.

LA FRASE

Volem fer aquests nomenaments bé, intentant establir el màxim consens amb les forces polítiques
Miquel Àngel Martínez
president del consell comarcal del maresme

LA FRASE

Qui ha de ser el gerent de Consell? Què passa amb el Consorci de Promoció Turística?
José Manuel López
portaveu del pp al consell comarcal del maresme

LA FRASE

Queden punts pendents com el del gerent i la presidència del Consorci de Promoció Turística
Isabel Roig
portaveu d'ICV- entesa al consell comarcal del maresme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona