Política

Torredembarra canvia el retrat del rei per un de mida de carnet

L'Ajuntament aprova la moció de la CUP que relega una petita imatge de Felip VI a l'entrada del saló de plens

El retrat del rei Felip VI que presideix el saló de plens de l'Ajuntament de Torredembarra aviat deixarà de fer-ho, i no pas perquè aquest es retiri. La moció presentada en el ple d'ahir pel regidor de la CUP, Toni Sacristan, proposava canviar el retrat del monarca per un petit quadre amb una foto de mida de carnet perquè es posi a la porta d'entrada del saló. Sacristan va recordar que la llei obliga a posar la imatge en un lloc destacat del saló, però “no especifica ni a on ha d'anar ni la mida del retrat”.

La moció es va aprovar per vuit vots a favor d'ERC (4), Alternativa Baix Gaià (2), la CUP (1) i la portaveu de CiU, Anna Magrinyà. S'hi van oposar C's (3), el PP (1) i l'altre regidor de CiU, Joel Navas. El PSC (3) i Avui Democràcia (1) es van abstenir.

Els vots d'ERC, ABG i la CUP també van rebutjar una moció en sentit contrari presentada per Ciutadans, que demanava la retirada de l'estelada de la façana de l'ajuntament i la seva substitució per les quatre banderes oficials. El portaveu de C's, Antonio Cruz, va retreure a l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira (ERC): “Vostè no governa per a tots els ciutadans.”

D'altra banda, el pressupost del 2015 es va acordar amb el suport del govern local (ERC, el PSC i ABG), el vot negatiu de la CUP i l'abstenció dels altres partits. També es va aprovar el pla de sanejament financer (2015-2020).

LA FRASE

No vull entrar en una guerra de banderes, la meva és la republicana
Jordi Solé
Portaveu del PSC i primer tinent d'alcalde de torredembarra


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia