Política

Rivera culpa Rajoy de no “reenganxar molts catalans al projecte comú espanyol” ni “oferir-los un projecte alternatiu”

El líder de Ciutadans assegura que el president del govern espanyol està “esgotat” i “no pot liderar una nova etapa política a Espanya”

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha culpat aquest divendres al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, de no ser “capaç de refer el projecte comú espanyol ni reenganxar molts catalans a aquest projecte comú ni oferir-los-hi un projecte atractiu”. Així ho ha dit Rivera després que aquest divendres Rajoy ha ofert una roda de premsa de balanç del curs polític a La Moncloa. En aquest context, el dirigent de Ciutadans ha assegurat que el president del Govern espanyol està “esgotat” i “no pot liderar una nova etapa política a Espanya”, al temps que ha criticat el “triomfalisme” del seu discurs.

Rivera s'ha mostrat molt crític amb el discurs que ha ofert Rajoy de balanç. De fet, ha assegurat que el president del Govern espanyol “decep de nou amb aquest anàlisi triomfalista marcat pel perfil electoralista i partidista”. Ha lamentat que Rajoy es conformi “amb unes dades econòmiques i socials preocupants”. Ha reiterat no compartir “el triomfalisme de Rajoy amb un país amb un 22% d'atur i amb un 50% de joves sense feina”.

“Espanya no necessita una nova era política”, ha dit. En aquest punt, ha apuntat que “és evident que aquest president està esgotat i que no pot liderar aquesta nova etapa política a Espanya perquè creu que tot va bé i hi ha molt per fer”. Ha apostat perquè Ciutadans sigui determinant per governar Espanya i “fixar les bases d'un pla de reformes que el govern no s'ha atrevit a fer en matèria de justícia, de drets socials, d'administració pública i de partits polítics i democràcia”.

També ha carregat contra els pressupostos de Rajoy. Els ha titllat “d'electoralistes perquè no toquen ara i s'havien d'aprovar a finals d'any. Com que Rajoy no confia en la seva victòria els vol aprovar abans d'anar-se'n”, ha declarat.

Rivera també s'ha referit a Catalunya i el paper de l'executiu espanyol. “Rajoy ens deixa també una nació amb un repte de l'ordre constitucional a Catalunya amb un 9-N convocat amb el beneplàcit de Rajoy”, ha afegit. “Tampoc ha estat Rajoy capaç de refer el projecte comú espanyol i reenganxar molts catalans al projecte comú i oferir un projecte atractiu als catalans”. En aquest context, ha assenyalat que l'Estat no necessita “un president que deixi passar les hores i que els problemes es resolguin sols”.

El 27-S

Rivera ha dit que creuen que el més urgent és “fer participar els catalans del projecte comú espanyol i en aquest intent és important que les lleis es compleixin però també guanyar les eleccions del 27-S”. Segons el líder de Ciutadans, “no servirà només l'apel·lació a la llei per guanyar les urnes, sinó que s'ha de convèncer a la majoria dels catalans que és millor estar units dins d'Espanya i Europa, i que el projecte comú espanyol es reformarà i serà millor en un futur”.

Ha reconegut que no té por de les eleccions del 27-S: “Vull que participi massivament la societat catalana”. Rivera ha recalcat que tenen “un projecte reformista per Catalunya i Espanya” i ha criticat que Rajoy “dóna per perduda Catalunya” i ells en canvi la volen governar”.

Rivera ha dit que qualsevol persona que sigui demòcrata entén que les eleccions del 27 de setembre són autonòmiques. “Es poden posar adjectius, però són autonòmiques per escollir un Parlament. Sóc conscient de la transcendència i importància de les eleccions”. En aquest sentit, ha indicat que el fet que els comicis del 27-S “no siguin plebiscitaris no vol dir que siguin unes eleccions qualsevol. Són importants perquè tenim la possibilitat de construir una majoria alternativa al nacionalisme i un govern que governi per tots els catalans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.