Política

Avui hi ha ple

Lloret de Mar

Enllesteixen els canvis de l'ordenança de civisme

El ple completa els canvis dels punts que els hotelers havien dut al TSJC

Quatre grups presenten una moció contra la ‘llei mordassa'

El ple municipal d'avui a la tarda (a les 6) modificarà alguns dels punts de l'ordenança de civisme i convivència. Obligats per una sentència de l'any passat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l'equip de govern (CiU i ERC-Avancem) i la resta de grups han canviat el redactat dels articles 39.3, 54.7 i 63.3 de l'esmentada ordenança.

L'aprovació definitiva dels canvis –que va ser aprovada inicialment en el ple del 9 de març– inclou, entre d'altres coses, que els hotelers hauran, en el moment de fer la comprovació d'entrada (check-in),d'informar els clients de les normes de civisme del municipi, de tenir personal a consergeria per evitar que hi hagi conductes incíviques i d'avisar la policia en cas que succeeixin fets inapropiats.

Al·legacions desestimades

La proposta que es duu al ple d'avui també descarta les al·legacions que el Gremi d'Hostaleria va presentar a l'abril contra l'aprovació inicial. Si s'aprova el text, els hotelers podrien presentar recurs al TSJC una altra vegada.

També avui s'aprovaran les festes locals del 2016, que seran el dilluns 25 de juliol (l'endemà de Santa Cristina, diumenge 24) i el divendres 28 de novembre (Sant Romà), i el síndic de Lloret, Joaquim Teixidor, informarà sobre les accions de l'any passat. No hi serà Josep Teixidor (Millor), que ha renunciat al càrrec per motius de salut.

JOSEP LL. LLIRINÓS.
El regidor de Seguretat Ciutadana i Ordre Públic, Josep Lluís Llirinós (CiU), donarà detalls de la modificació dels articles de l'ordenança de civisme i convivència. Es modifiquen tres apartats: un de l'article 39, un del 54 i un del 63. Es debatrà en el punt número 10 del ple d'avui.

L'ORDRE DEL DIA

INFORME DEL SÍNDIC.
El quart punt de l'ordre del dia és l'informe del síndic de Lloret, Joaquim Teixidor, que farà un resum de les actuacions que va prendre el 2014, recollides en la seva memòria.
RENÚNCIA D'UN REGIDOR.
En el ple d'avui, es farà efectiva la renúncia del regidor del Millor, Josep Teixidor, per motius de salut. A partir del ple de setembre, Carmen Pascual el substituirà.
LLEI “PRECONSTITUCIONAL”.
Una de les mocions del ple és la que presenten, de manera conjunta, ICV-EUiA, CiU, ERC-Avancem i En Lloret, Sí Se Puede contra la llei 4/2015, del 30 de març, també coneguda com a llei mordassa. En el text, es diu que la llei és “preconstitucional” i es demana que el ministre, Jorge Fernández Díaz, plegui.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia