Política

Puigdemont en cap cas renunciarà a l'alcaldia

Encara que li oferissin un lloc en el futur govern, diu que des de Girona es pot contribuir a fer viable el procés

El president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Carles Puigdemont, ha assegurat que en cap cas renunciarà a l'alcaldia de Girona encara que li ofereixin un lloc en el futur govern. “De cap manera estic disposat a renunciar a l'alcaldia”, ha mantingut el president. Per a Puigdemont, el millor lloc del govern de la Catalunya estat és un ajuntament important com Girona, “des d'on es pot contribuir enormement a fer viable el procés; ciutats com Girona estan cridades a jugar un paper en aquest escenari”.

Puigdemont va ser escollit president de l'AMI el 17 de juliol. També és diputat al Parlament, sempre s'ha mostrat favorable a la independència i ha impulsat diverses iniciatives a la capital gironina en favor del procés. De fet, CDC li ha confiat el primer lloc a la llista de Junts pel Sí que li pertoca al partit i
Puigdemont anirà de 3
per la demarcació de Girona.

El president de l'AMI s'ha mostrat escèptic amb la possibilitat que el govern espanyol apliqui l'article 155 de la Constitució i ha assegurat que la suspensió o intervenció de l'autonomia és una “hipòtesi” que no es planteja. “No m'ho imagino, seria una barbaritat suspendre l'autonomia sense cap raó, ens empara la legalitat i la democràcia en tot el que estem fent”, ha manifestat. Puigdemont ho ha dit després d'advertiments com el de fa uns dies del ministre de Justícia, Rafael Catalá, quan va indicar que l'article 155 permet la suspensió de l'autonomia d'un territori.

Tot i assegurar que tindria “molt poc sentit” que el govern espanyol anés per aquest camí, també ha contraatacat i ha llançat un missatge a l'executiu de Mariano Rajoy: “Si l'Estat espanyol persisteix en les amenaces d'intervenir l'autonomia, no se m'ocorre una altra cosa que no impliqui una resposta unànime, contundent i immensament majoritària del poble de Catalunya.”

Ha dit també que si l'Estat optés per aplicar l'article 155 seria un “escàndol europeu”. Ara bé, ha alertat que si s'arriba a aquest punt la resposta que hauria de donar Catalunya seria sempre la “defensa pacífica i democràtica dels nostres drets”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys vint morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona