Política

Ximo Puig diu que les inversions dels Pressupostos Generals són molt insuficients

Assegura que l'Estat hauria de duplicar el que ha previst a fi d'equilibrar balances i per solidaritat amb aquest territori empobrit

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha titllat de “molt insuficients” les inversions previstes en el Projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2016 corresponents al País Valencià, ja que rebrà “gairebé la meitat “del que, segons ha dit, li correspon.

Puig ha comparegut davant els mitjans al Palau de la Generalitat per fer balanç “d'urgència” del projecte pressupostari presentat avui pel Ministeri d'Hisenda i ha afegit que en els anys de Govern de Mariano Rajoy, la Comunitat ha deixat de rebre més De 2000 milions d'euros en inversions.

El País Valencià rebrà 879,23 milions en Inversió Estatal del sector públic durant 2016, el que suposa un augment de 95,9 milions respecte a l'actual exercici i segons consta en el Projecte de Pressupostos Generals de l'Estat Presentat avui.

Puig ha destacat que tot i que les inversions creixen un 12% respecte de les previstes per a enguany, esdevenen insuficients ja que representen la meitat del que li correspon a aquesta autonomia.

En la seva opinió,el País Valencià està discriminat pel que fa al finançament autonòmic, ja que rep 312 € menys per càpita en les inversions de l'Estat per al 2016, amb 60 € menys per càpita, i també en polítiques sectorials.

En aquest sentit, ha considerat que aquesta autonomia “no hauria de rebre només la mitjana de la resta de comunitats autònomes, sinó que hauria de rebre més perquè està en pitjor situació i hauria de ser objecte de solidaritat i cooperació” per part de l'Estat.

Preguntat sobre si el Consell es planteja impugnar aquestos pressupostos, el president Puig ha dit que s'estudiaran totes les mesures possibles, al temps que ha criticat que el PP no tracte adequadament el País Valencià dins d'uns pressupostos que en la seua opinió, formen part de la campanya electoral d'aquest partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona