Política

Guanyant Torrent dóna suport a les reivindicacions dels joves

La plataforma demana un Casal Jove, uns transports adequats a la necessitat i la constitució del Consell de la Joventut Local

La Comissió de Joventut de la plataforma ciutadana, davant el Dia Internacional de la Joventut, marcat en el calendari cívic per al dia 12 de agost, reclamen el paper del jovent dins la societat i manifesta la seua voluntat d'unir esforços per fer possible aquesta aspiració.

D'aquesta manera, insten l'Ajuntament de Torrent a dur a terme una Casa de la Joventut capaç de donar resposta a la necessitat d'oci d'aquest segment de la població i ampliar el concepte d'una participació política i la necessitat d'agrupar col·lectius per a una acció social dinàmica i independent.

Amb aquesta infraestructura, els joves de Guanyant Torrent pretenen canalitzar la necessitat de formació d'aquest gran col·lectiu de persones majors de 16, anys mitjançant cursos i tallers, informació sobre beques, bosses de treball, viatges i contactes amb altres projectes de semblants característiques d'arreu l'Estat.

Perquè segons asseguren “aquest viatge no acaba amb una Casa de la Joventut, instem l'Ajuntament a remunicipalitzar el Centre d'Informació Juvenil i tot el que això comporta, perquè realment siga gestionat pel joves i per als joves i no únicament per mantenir una infraestructura anquilosada i antiga”.

Un altre factor que preocupa els joves de Guanyant Torrent és el transport públic, que qualifiquen de “vergonyós” en considerar que “a més de disposar d'unes tarifes abusives, els horaris no resulten àgils ni atenen la necessitat d'aquesta part d'usuaris, si més no durant els caps de setmana”.

Quan al transport públic local, també s'insta el Consistori torrenti a la seua remunicipalització perquè l'alumnat del poble (durant el curs acadèmic) i els més majors de la vila (durant tot l'any), puguen fer ús d'ell de franc, tal i com ocorria durant els primers anys de la seua implantació. Despesa per despesa, “més val que siga útil que les unitats volten el poble buides i sense prestar cap servei”.

S'han d'obrir més places de biblioteques al barris ja que amb les actuals, s'evidencia una manca de llocs d'estudi exasperant, si més no durant l'època de proves i exàmens. Els joves de Guanyant Torrent, proposen l'obertura de biblioteques de barri perquè els més joves també tinguen accés a la cultura i disposen d'un lloc còmode per a l'estudi.

La comissió de joves d'aquesta plataforma ciutadana torrentina manifesta la seua voluntat de fer una política constructiva perquè la ciutat esdevinga una vila acollidora i amb esperit jove i reivindicatiu.

Finalment, subratllen la necessitat de constituir el Consell de la Joventut Local, ja que pensen que, una ciutat amb més de 80.000 habitants, necessita estudiar i conèixer el que realment li cal a aquest segment de la ciutadania que passa per ser la millor preparada dels últims quaranta anys.

Sempre s'ha tingut por

Pere Rossell

Pere Rossell - Històricament, els joves torrentins sempre han estat de banda per a les consideracions de la municipalitat d'aquesta localitat gran de la comarca de l'Horta.

Mai no ha disposat de Consell de la Joventut ni tampoc ha considerat aquest segment de la població amb suficient entitat com per tenir en compte les reivindicacions que ara es fan públiques.

Els primers anys de governs socialistes no van posar en marxa el Consell de la Joventut perquè en fer contes, s'adonaren que les associacions juvenils eclesials, superaven de molt, el nombre d'altres tipus d'organitzacions d'aquest mateix sector.

L'esquerra sempre ha dubtat de la capacitat d'enteniment i diàleg dels joves torrentins. Però ha dubtat això, perquè mai no ha pogut ”controlar-los” al seu antull.

S'ha de recuperar molt de camí desfet, però el dubte es manté després de les eleccions del 24M i en veure els resultats. Els joves dubten que aquest alcalde ”tan antic” siga capaç d'escoltar i d'entendre el que es proposa en el segle XXI, sent com és ell, un clar representant dels inicis del segle passat.

Els joves es volen organitzar i ho han fet saber a un consistori on, malgrat la presència de molts joves entre els representants polítics, el primer regidor en cap, pega un poc en antic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona