Política

L'atenció a les persones a Sils serà prioritària

L'equip de govern incentivarà l'ajut als qui tenen menys i el lloguer social

Nogué reclama una rotonda al nucli

L'acord signat entre els tres partits (Independents per la Selva, ERC i ICV-EUiA) que han format el nou equip de govern a Sils focalitza l'acció en l'atenció a les persones. L'alcalde, Martí Nogué, avança que incentivaran el lloguer assequible i promouran els ajuts a les famílies amb menys recursos.

Nogué diu que ja ho havien començat a fer, però a Sils els propers mesos, i d'acord amb els serveis socials, ajudaran les famílies del poble més necessitades perquè la mainada pugui fer tant activitats extraescolars com activitats esportives. L'alcalde silenc explica que volen fer més feina a l'hora de destinar pisos no utilitzats per al lloguer social. Han enviat peticions a les entitats bancàries del poble per fer un inventari dels seus habitatges buits i saber “en quina situació els tenen”.

Quatre anys després

Nogué ha insistit que tornaran a reclamar la rotonda a la carretera que travessa el poble, la C-63. Recorda que el 2011 ja van aprovar mocions en el ple i que, fins i tot, l'anterior govern de la Generalitat (PSC-ERC-ICV-EUiA) tenia un avantprojecte i una memòria valorada sobre l'obra, “que ajudaria a anar d'una banda a l'altra del poble”.

Nogué és alcalde per Independents de la Selva (IdS)-Moviment d'Esquerres (MES). És la primera vegada que governa amb dos socis. “No hi havia diferències excessives, ens hem posat d'acord i farem més del que estàvem fent.” Del 2007 al 2011, Nogué va governar en minoria (quatre regidors d'onze) i com a líder d'Independents-Progrés Municipal). Del 2011 al 2015 va tenir majoria absoluta (set edils d'onze).

Dues regidores amb dedicació

Set regidors formen el nou equip de govern –cinc de MES-IdS, un d'ERC i un d'ICV-EUiA–. D'aquests edils, dues regidores, Maria Mercè Pascual i Loli Jurado (IdS-MES), dedicaran una vintena d'hores a l'Ajuntament. Martí Nogué cobrarà per assistències a plens i comissions perquè considera que el servei públic és gairebé altruista, ja que treballa al cos de bombers.

Nogué és, a més, vicepresident del Consell Comarcal. A Sils, Nogué assumirà les àrees de Règim Interior i Urbanisme. La resta es reparteix així: Joan Arredondo (Hisenda i Esports), Maria José López (Ensenyament i Educació), Juli Garcia (Promoció local, Cultura i tradicions, i Medi Ambient) i Albert Miralles (Via pública, Governació i Participació ciutadana). Les esmentades Pascual (Joventut, Serveis Socials, Polítiques d'Igualtat i Salut) i Jurado (Obres i Serveis, i Festes i lleure) completen l'equip de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys vint morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona