Política

La CUP veu a Girona mal ús dels càrrecs de confiança

Impugnaran la seva contractació a l'Ajuntament perquè fan feines directives

La CUP-Crida per Girona considera que el govern de la ciutat, en mans de CiU, fa un mal ús dels càrrecs de confiança, ja que no fan, asseguren, les feines que la llei els preveu. La formació denuncia que la contractació d'aquestes figures de suport a la gestió municipal s'ha previst a la ciutat per realitzar tasques directives, i recorden que la llei no ho permet. En aquest sentit indiquen que la legislació limita la contractació de càrrecs de confiança a tasques d'assessorament, i que s'hi prohibeix explícitament la realització de tasques directives. Per aquesta raó, la formació ha anunciat que impugnarà la seva contractació. Aposten perquè les tasques directives per part de càrrecs no electes s'encarreguin, si són necessàries, al personal tècnic municipal, o a través de la contractació pública per mitjà de les vies que la llei marca. La portaveu de la formació a l'Ajuntament de Girona, Laia Pèlach, considera que la funció que el govern de la ciutat dóna als càrrecs de confiança serveix per col·locar “a dit” persones de partit les quals, en alguns casos, diuen, no han acreditat la seva experiència ni formació per desenvolupar les tasques que se'ls encarreguen.

Un bloc per al 27-S

D'altra banda, els cinc primers candidats de la llista per Girona de la CUP-Crida Constituent —Benet Salellas, Marta Ball-llossera, Jordi Navarro, Elisabet Punset i Toni Rico— han estrenat un bloc a la xarxa per expressar les seves opinions de cara a la contesa electoral. El bloc es titula Des de l'esquerra de la Tordera, i té l'adreça Cupnordoriental.wordpress.com.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia