Política

Carnet català amb descompte

Un empresari crea el DNI de la República de Catalunya i vol impulsar una xarxa d'establiments que ofereixin avantatges presentant-lo

Es tramita per internet, costa 7,5 euros i te l'envien amb una constitució i adhesius

Fa temps que hi ha diverses iniciatives de carnets d'identitat catalans, però se n'ha creat un de nou que, a més del valor simbòlic, es vol que tingui una utilitat i que serveixi per obtenir descomptes en establiments que es vulguin afegir a la iniciativa i de sensibilitat independentista. “La idea és que igual que la independència ens donarà beneficis econòmics, aquest carnet també. Volem que sigui com un Carnet Jove i que la gent, amb orgull, el vagi ensenyant”, explica l'impulsor del DNI de República de Catalunya, Josep Farré, un empresari de Vidreres que des fa una quinzena d'anys és propietari de la impremta Anman Gràfiques del Vallès, a Barberà, que els últims anys s'ha vinculat al moviment independentista. El 2010 es va ocupar de tota la propaganda de Reagrupament i fa un parell d'anys va llançar El joc del camí a la independència, semblant al joc de l'oca.

Farré tot just comença la recerca de negocis propers a l'independentisme perquè facin petits descomptes a qui tingui el carnet i en els propers dies començarà una campanya publicitària per tal de buscar-hi adhesions. De moment, abans d'establir la xarxa de descomptes ja ha fet uns 300 carnets. Reconeix que hi ha altres iniciatives de DNI catalans, però reivindica que el seu és el primer “de la República de Catalunya” i, a més, es busca que tingui aquest valor afegit dels descomptes.

Com es pot adquirir

El tràmit per obtenir el DNI de la República de Catalunya és a través del web www.racoindependista.cat. Els interessats han de pujar-hi una foto –“davant d'una paret blanca, per anar bé”, precisa Farré–, emplenar-hi les dades bàsiques que es demanen –nom i cognoms, lloc i data de naixement, noms dels pares i adreça completa del domicili– i fer un pagament amb targeta de 7,5 euros. “Per aquest preu, tens el carnet portat a casa amb una proposta de la Constitució Catalana de regal i els primers 15.000 primers també se'ls regalarà un joc de 8 adhesius independentistes de vinil”, ressalta l'impulsor de la iniciativa. La proposta de constitució que es regala és la de Reagrupament i entre els adhesius de la promoció inicial n'hi ha dos del CAT per al cotxe, un burro català, una barretina independentista i una estelada, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia