Política

Dies de mobilització de l'ANC a les comarques gironines

L'acte central a la demarcació es farà dissabte a Lloret, amb activitats tot el dia

Diumenge es farà un punter a la desembocadura del Fluvià

Ahir es va desplegar una gran pancarta a Girona

Falten només 22 dies per a la Diada i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) accelera el ritme d'actes de mobilització i assajos al territori. Ahir va haver-hi el primer gran acte a la ciutat de Girona, amb el desplegament d'una gran lona de gairebé 1.000 metres quadrats al parc Migdia. I dissabte hi haurà l'acte central a les comarques gironines: serà a Lloret, on es faran activitats tot el dia i hi haurà a la tarda un assaig de punter humà –la mobilització estel·lar d'aquest estiu com a prèvia a la Via Lliure de la Meridiana, com l'any passat ho eren els assajos de V i, fa dos anys, els assajos de cadenes humanes– i al vespre un acte de parlaments amb una desena de participants, que tancarà el president de l'ANC, Jordi Sànchez. Sànchez també serà diumenge a Sant Pere Pescador, on després de l'èxit de la V de l'any passat es farà un punter precedit de nou de dues caminades per la platja des d'Empuriabrava i l'Escala que confluiran a la desembocadura del Fluvià.

Acte de Lloret

L'acte central de l'eix de la innovació –l'eix temàtic dels deu que hi haurà a la Via Lliure que li ha correspost a les comarques gironines– serà dissabte a Lloret. Hi haurà tres escenaris. El principal serà a la plaça de la Vila, on hi haurà un espai de xerrades en petit format durant tot el dia, un taller de circ per a la mainada al migdia, una trobada de colles geganteres i actuacions de colles castelleres a la tarda i sardanes la nit. També allà es farà un assaig de punter humà a les 18 hores i l'acte de parlaments a les 20.15 h. Hi intervindran el director d'El Punt Avui a Girona, Jordi Grau, que actuarà com a presentador; l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat; la directora del Barcelona Institut of Science and Techonology; el secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà; l'ambientòloga i número dos de la llista de la CUP a Girona, Marta Ball-llosera; el fundador d'Unió de Pagesos Pep Riera; el president de Súmate i número 6 per Barcelona de Junts pel Sí, Eduardo Reyes; la periodista Karmele Marchante, i el president de l'ANC Jordi Sánchez. L'acte inclourà també dues actuacions musicals de Les Perles de Lloret.

Els altres dos escenaris d'activitats dissabte a Lloret seran el passeig Verdaguer, on hi haurà parades informatives de l'ANC, jocs inflables per als nens i àgores de petit format, i la platja, on hi haurà el llaüt estelat Pepeta, en el qual es podrà navegar durant algunes hores al dia i en la resta es podrà visitar.

Pel que fa a l'acte de Sant Pere Pescador de diumenge, la sortida de les caminades des d'Empuriabrava i l'Escala serà a les 9 del matí. En el punter que es farà al parc del Riu de Sant Pere (la desembocadura del Fluvià) hi participaran, a més de Jordi Sànchez, també el jutge Santiago Vidal –creador d'un dels esborranys de constitució catalana– i el president de Súmate, Eduardo Reyes, que divendres farà també un acte a Palamós.

Fan una crida a votar les candidatures del sí a Girona

La coordinadora de l'ANC de Girona, Marta de Puig, va animar ahir a votar el 27-S les llistes “que tinguin un explícit compromís amb la construcció d'un nou país”. En l'acte de desplegament d'un gran lona al parc Migdia, De Puig va dir que el 27-S els catalans decidirem “si volem construir la república catalana o si volem continuar malvivint amb un estat en contra”. Els actes a Girona continuen avui amb un espectacle musical a la plaça del Barco (18.30h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona
estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona