Política

Compromís denuncia el cobrament de dietes de l'alcalde de Torrent

El primer regidor en cap va vendre en el primer plenari una reducció substantiva del sou que no ha estat real

El portaveu del grup municipal de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, ha instat l'alcalde Jesús Ros a aclarir si li sembla “ètic o moral” haver cobrat 3.200€ només per concepte de dietes durant el mes de juliol després d'haver “venut durant la campanya electoral i, pitjor encara, durant el Ple de debat de salaris públics que reduiria de manera considerable el sou d'Alcaldia, cosa que s'ha demostrat d'una falsedat infame”.

La quantitat resultant d'allò cobrat, so'bté de la suma dels 400€ que ha cobrat Jesús Ros per cadascun dels 2 Plens i les 7 Juntes de Govern celebrades durant el mes de juliol, quantitats que es varen fixar en el Ple de 6 de juliol de 2015 que establia les retribucions polítiques de l'Ajuntament i que va comptar amb el vot favorable de PSOE i Ciudadanos i l'abstenció del PP, que va permetre que eixira avant l'acord davant del vot negatiu i la proposta alternativa que hi va presentar Compromís.

En aquest sentit, el portaveu ecovalencianista ha criticat el “cinisme i la hipocresia” que al seu parer mostra ara també el PP, en “denunciar una conseqüència del pacte a què varen arribar amb el PSOE per tal de repartir-se el pastís i davant del qual l'objecció que va posar-hi el PP era que encara volia uns sous més alts”.

Finalment, el portaveu ecovalencianista ha anunciat que preguntarà també a quina suma han apujat les retribucions que haja pogut percebre Jesús Ros com a representant de l'Ajuntament en altres òrgans supramunicipals, així com ha instat la resta de grups a demostrar “amb fets i no amb teatres la suposada indignació que aquest fet els provoca, ja que la proposta de Compromís a què no varen donar suport en el seu moment sempre està damunt la taula”.

Les magarrufes del vell alcalde

Pere Rossell

Pere Rossell - L'alcalde de Torrent, investit amb els vots favorables de Compromís i Guanyant Torrent, el passat 13 de juny, cobra en dietes per assistència a reunions, el que alguns ciutadans i ciutadanes perceben com a única remuneració mensual, perquè no disposen de cap altra cosa que eixe subsidi.

No han passat ni dos mesos, que s'ha vist la manera de fer de l'alcalde d'aquesta ciutat gran, que és capaç de dir una cosa de cara a la galeria, però de fer una altra de ben diferent quan es tracta dels interessos econòmics de la seua butxaca personal.

En tan sols 69 dies de govern del socialista Ros, s'ha descobert el pastís. En aquest poble hi ha ciutadans i ciutadanes de més de tres categories: els qui no poden passar amb 400 euros al mes, els que procuren passar amb 400 euros mensuals i els qui es posen 400 euros per hora per desenvolupar la seua responsabilitat, que no és altra que governar.

A la política s'ha d'acudir amb les butxaques cosides i el sentiment de servei a la resta de ciutadans i ciutadanes que malden per sobreviure. La ciutat s'ho mereix i la ciutadania ho necessita, senyor Ros. Vosté no pot estar jubilat i a més, percebre més de 3.000 euros mensuals per fer el q ue li toca fer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona