Política

El terrorista del tren de França havia residit a Algesires el 2014

La policia està verificant que es tracta d'Ayoub al-Kahzzani, marroquí de 26 anys, tal i com ell ha facilitat

L'home ja estava fitxat pels serveis secrets espanyols al ser assidu a una mesquita integrista

L'home que ha ferit diverses persones al tren que viatjava d'Amsterdam a París havia residit a Espanya entre els anys 2013 i 2014. Després, es va traslladar a França. Concretament, l'autor del tiroteig va viure a la ciutat gaditana d'Algesires durant la seva estada a Espanya, quan va viatjar a França i, des del país gal, a Síria, han informat fonts de la lluita antiterrorista.

El canal BFM TV ha informat també que l'home es diu Ayoub al-Kahzzani, és marroquí i té 26 anys. Els agents estan verificant que aquesta identitat és la correcta, ja que l'home no portava documentació a sobre quan va ser arrestat a l'estació d'Arràs, on va ser desviat el tren. El ministre de l'Interior de França, Bernard Cazaneuve, ha comparegut en roda de premsa per informar que la identitat de l'assaltant no ha sigut verificada.

Segons les fonts de La Voix du Nord, Al-Khazzani tenia coneguts a Algesires i a Bèlgica, i formava part d'una cèl·lula terrorista que va actuar a Bèlgica el gener del 2015. Presumiblement, el marroquí va utilitzar la seva estada a Síria per avançar en el seu procés de radicalització i entrar en combat en la guerra civil siriana, on hauria rebut ensinistrament militar. Segons la investigació, l'home va obrir foc amb un kalàixnikov a l'interior del tren d'alta velocitat, i va deixar tres persones ferides. El suposat autor dels trets va ser interceptat per dos dels ferits, militars nord-americans vestits de civil.

La identitat es correspon amb la d'un home que era objecte de seguiment pels serveis secrets francesos per vinculació possible amb grups terroristes. Aquesta fitxa va ser elaborada, segons ha informat el canal, perquè Espanya, on va residir el sospitós, va informar França el febrer del 2014 del seguiment de què havia sigut objecte, en particular per ser assidu d'una mesquita considerada integrista.

El president de França, François Hollande, va condemnar els fets i va assegurar que les autoritats ja treballen per “aclarir aquest drama”, mentre que el seu homòleg estatunidenc, Barack Obama, va expressar la seva gratitud pel “coratge i rapidesa de pensament” als passatgers del tren, inclosos els dos ciutadans nord-americans, que es van abalançar sobre un home armat per evitar un tiroteig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona