Política

Guanyant Torrent considera un despropòsit el sobresou de l'alcalde

La plataforma ciutadana va votar en contra en el plenari en que es van fixar els sous i les gratificacions per considerar-les forassenyades

La plataforma ciutadana de Torrent, conegudes les xifres cobrades per l'alcalde d'aquesta ciutat de l'Horta en concepte d'assistències a plens i comissions del mes de juliol, considera un despropòsit aquestes quantitats i manifesta el seu total desacord amb aquest procedir del primer regidor que, a més del seu sou com a persona jubilada, admet emoluments de superen en molt allò èticament permissible.

Per a Guanyant Torrent, no li resulta estrany aquest procedir de l'alcalde Ros, una vegada observada la forma i manera amb que s'ha mostrar en desenvolupar la política local, més pròxima al “pessebrisme” que al diàleg i la participació, com s'ha evidenciat durant el mes d'agost en què ha deixat la gestió de l'alcaldia a mans d'altres seus regidors perquè perceben la part proporcional inherent al càrrec.

Davant aquesta manera de fer política, Guanyant Torrent proposa un municipalisme basat en la gestió directa d'una ciutadania organitzada per recuperar l'Ajuntament i convertir-lo en eina de transformació democràtica. El síndic portaveu de Guanyant Torrent a l'Ajuntament de la vila, manifesta que “el que cal, és una corporació municipal garant dels drets humans i pendent del que realment necessiten les persones i aquesta manera de procedir de l'alcalde no està bé des del punt de vista ètic, però tampoc formal, si es té en compte la gran quantitat de persones aturades existents a la ciutat que han de sobreviure tot un mes, amb el que ell cobra per un ple o una comissió de portaveus”.

El model que proposa aquesta plataforma ciutadana amb representació municipal, suposa la transferència de poder a dos nivells. En primer lloc, mitjançant la reversió de les competències al Ple, actualment en mans de la Junta de Govern i de l'Alcaldia i en segon lloc, mitjançant l'acceptació voluntària que les decisions adoptades democràticament per la ciutadania organitzada es traslladen i aproven per la Corporació.

Per a Guanyant Torrent, “si durant aquestes primeres setmanes s'hagueren articulat els mecanismes de participació necessaris, ara no ens trobaríem amb aquest despropòsit viscut i protagonitzat per un alcalde que es pensa que pot fer i desfer al seu antull com quan ho era fa més d'una dècada, malgrat que les lleis li ho permeten. Els temps han canviat i la societat també”.

Finalment, Guanyant Torrent anuncia que demanarà explicacions durant el plenari del mes de setembre perquè l'alcalde, en situació de jubilat, pot percebre gratificacions de tan elevada quantia per desenvolupar la responsabilitat que se li ha encomanat.

Jaume Santonja assegura que “a la política s'ha d'arribar amb les butxaques cosides i amb esperit de servei a la ciutadania durant les 24 hores dels 1.400 dies que conté una legislatura”.

Bé que pot canviar de camisa

Pere Rossell

Pere Rossell - Hui mateix he vist l'alcalde d'aquesta vila gran de la comarca de l'Horta pel carrer i m'ha sorprès que portava una nova camisa, acostumats com ens té a veure'l amb el vestuari d'ara fa anys, quan era alcalde d'aquest mateix poble.

Acompanyava el que diuen als mentiders polítics de la ciutat, serà el proper alcalde de Torrent, quan ell, fart de no poder governar com li agrada, torne a reaccionar de la mateixa manera com quan deixà en herència la primera regidoria en cap a Bresó.

Tots dos anaven a“ quedar bé” amb una família que havia perdut un seu ser estimat i acudien a la cerimònia religiosa (com no pot ser de cap altra manera) propi d'aquell que va militar en les files d ela democràcia cristiana de Ruiz Monrabal.

Gràcies però, que en aquesta ocasió no portava la vara de comandament, amb la qual cosa, supose que tot i anar en nom i representació de l'Ajuntament, no necessitava deixar clar que pertany a eixa estirp de persones que han de sentir-se per damunt d'altres.

Però no vull referir-me a cap qüestió religiosa, que d'això ja s'ha parlat abastament. En aquesta ocasió s'ha de fer menció al canvi de camisa i de tot el vestuari si cal, perquè bé que s'ho pot pagar després d'haver percebut més de 3.000 euros mensuals per desenvolupar la tasca que li van encomanar el passat 13 de juny.

Amb aquest sobresou de jubilat, bé que es pot canviar la camisa, com també pot tenir propietas a la Vila-joisoa, a Santa Pola o a Tabarca, si molt m'estires.. A raó de 3.000 euros mensuals per fer d'alcalde, bé que pot ampliar el seus patrimoni a la mateixa velocitat que eixampla la seua armariada de camises, pantalons i sabates.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona