Política

Ballesteros: “Espero solucions per als Jocs”

L'alcalde creu que el secretari d'Esports anunciarà avui diners per a Tarragona 2017

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, es va mostrar ahir esperançat que el president del Consell Superior d'Esports i secretari d'estat d'Esports, Miguel Cardenal, anunciï avui l'esperat finançament per als Jocs del Mediterrani del 2017. Cardenal es reunirà aquest matí, a la Subdelegació del Govern a Tarragona, amb Ballesteros i amb la resta d'alcaldes dels quinze municipis que seran seu d'aquesta cita esportiva: “Em consta que la seva voluntat és venir amb solucions per al finançament dels Jocs”, va dir l'alcalde, que hi va afegir que desconeix “quina fórmula concreta” fixarà l'Estat per garantir la viabilitat econòmica del projecte Tarragona 2017.

Els 15 milions d'euros que el comitè organitzador dels Jocs espera des de fa temps del govern espanyol han de servir per rehabilitar el camp del Nàstic, adequar la pista d'atletisme de Campclar i construir un centre aquàtic. Ballesteros va lamentar que la garantia d'aportació del govern espanyol s'hagi fet esperar tant, tot i que va reconèixer: “El govern de Madrid va complir molt bé amb les condicions dels beneficis fiscals, però és cert que no ens esperàvem que tardés tant a fixar una garantia de finançament.”

Pel que fa a les crítiques que va llançar fa dos dies el diputat del PP al Congrés Alejandro Fernández, que va acusar l'alcalde de trencar unilateralment el diàleg amb el CSD, Ballesteros va negar aquest fet i va prometre que donarà explicacions pròximament: “Ho explicaré quan passi tot, perquè tinc ganes d'explicar-ho.” L'alcalde tarragoní també va voler defugir les veus que li atribueixen una mala relació amb el president del Consell Superior d'Esports: “El rebré [a Miguel Cardenal] encantat de la vida i de la manera més positiva possible, i si hi ha hagut algun malentès amb ell, ja l'aclarirem.” Per ell, el fet que Cardenal es desplaci avui a Tarragona per parlar amb els representants municipals de les diverses seus dels Jocs és una demostració “que el territori ha estat escoltat”.

Es dóna la casualitat que avui mateix és el dia que el Comitè Internacional dels Jocs del Mediterrani es reunirà a Pescara (Itàlia) per avaluar l'estat del projecte de Tarragona 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona