Política

ALFONS GARCIA

ALCALDE DE VANDELLÒS I L'HOSPITALET DE L'INFANT

“Hem d'invertir en indústria i turisme”

En aquest mandat es vol potenciar l'activitat industrial, comercial i turística per no haver de dependre en excés de la central nuclear

Es vol atraure un turisme que busqui alguna cosa més que sol i platja i s'interessi per la cultura i la història del municipi del Baix Camp

Doctor i amant de l'esport
L'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, va néixer a Tortosa l'any 1959. Des de l'any 1983 viu a l'Hospitalet de l'Infant. És pare de dos fills, catedràtic de secundària, doctor en geografia i professor associat del departament de geografia de la URV. Li agrada viatjar, llegir i fer esport
Volem un turista que busqui quelcom més que sol i platja, que vulgui conèixer el nostre patrimoni

Una diversificació de l'activitat industrial, comercial i turística, per no haver de dependre en excés de la central nuclear. Aquest és el principal objectiu que es planteja el recentment reelegit alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia. “Hem d'aconseguir tenir més oferta per atraure més turistes”, assegura Garcia, un dels pocs representants del PSC al Baix Camp que va augmentar el nombre de vots en les passades eleccions municipals.

Quins són els principals objectius que s'ha marcat després de ser reelegit alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant amb la mateixa coalició?
El nostre gran objectiu és aconseguir la diversificació econòmica del municipi, que vol dir invertir fonamentalment en l'activitat industrial i la comercial i turística. Tenim unes característiques energètiques nuclears i això té una data de caducitat que ens obliga a buscar noves perspectives a mitjà i llarg termini. Hem d'invertir en els polígons industrials, per generar innovació tecnològica i ser més competitius per atraure inversions. L'altre sector important és el turisme. Som un municipi del sud de la Costa Daurada i no estem saturats: hem d'aconseguir més oferta per atraure més turistes. El turista ha de tenir altres complements, a banda de sol i platja; un patrimoni cultural, històric o natural.
Ara mateix quin PIB significa dins el poble el sector industrial?
Més o menys el 50%.
El 50% restant és el turisme?
Turisme, comerç i altres activitats.
Quins serien els principals equipaments que es planteja durant aquest mandat?
Hem d'impulsar la iniciativa privada per potenciar els recursos que tenim, és a dir, en el polígon ens hem convertit en operadors de telecomunicacions i crec que és un actiu per afavorir que l'inversor vingui cap aquí. Des del punt de vista turístic hem facilitat un nou plantejament urbanístic que permet les inversions per fer petits complexos turístics i hotels. Com a equipaments municipals, no tenim grans projectes, bàsicament una casa de la cultura, un projecte de museïtzació que entrarà en funcionament aviat i un centre d'interpretació etnogràfic, que pot afavorir l'arribada de turistes al nucli històric de Vandellòs.
A la Costa Daurada, el tipus de turista que arriba és majoritàriament de sol i platja.
L'aposta pel nostre municipi és buscar un turisme de qualitat, un turisme que bàsicament vingui de la resta de l'Estat. Si és de fora cap problema, però que sigui equilibrat i que busqui aquest complement, a més de sol i platja. Busquem gent amb una capacitat econòmica determinada.
Des del punt de vista econòmic com estan les arques municipals?
Sanejades. Afortunadament, no tenim dificultats de liquiditat econòmica; al contrari, tenim un romanent prou important per no haver de patir en excés. A més, i pel que fa a crèdits, l'únic que estem fent és amortitzar algunes de les naus que tenim a la mancomunitat de la qual formem part, la Midit.
El municipi ha hagut de fer algunes inversions que en teoria corresponien a altres administracions?
Efectivament. És una mancança que hem tingut de les altres administracions. No hem disposat d'un pla d'obres i serveis, com hi ha hagut en altres moments, ni tampoc de grans inversions de l'Estat. Ara sí, però, i cal dir-ho, el govern espanyol ens ajudarà amb l'1,5% cultural per millorar la muralla, amb 300.000 euros. No obstant això, és veritat que les inversions les fem amb recursos propis i sense necessitat tampoc de demanar un crèdit.
La nova estació ferroviària facilitarà l'arribada de turistes?
El turisme que ve al nostre municipi, en general, no ho fa per via ferroviària, però sí que és veritat que facilita que els nostres veïns o potencials visitants utilitzin aquest mitjà per desplaçar-se cap a l'àrea de Tarragona i cap a l'àrea de Barcelona, especialment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer González Urrutia com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona