Política

Hissen l'estelada davant l'ajuntament guixolenc

La bandera s'ha situat en un pal a pocs metres de la façana, ja que el PSC no la hi volia

Una nova senyera estelada oneja des d'ahir a la tarda davant l'ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, a la plaça del mercat. L'ensenya es va hissar en un senzill acte institucional, davant uns tres centenars de persones, d'acord amb la moció per la llibertat nacional de Catalunya presentada per ERC en el ple municipal del juliol, aprovada amb l'única oposició del grup del PSC.

En l'acte van participar l'Orquestra de Cambra de l'Escola de Música de Sant Feliu, que va interpretar Sant Martí del Canigó sota la direcció del regidor republicà Josep Ramon Llobet. L'alcalde, Carles Motas, va destacar que Catalunya ha estat “una terra d'acollida” i que el “respecte a les diferents ideologies” és un dels objectius a què s'aspira el 27-S. Cap representant del grup del PSC, socis del govern municipal, va assistir a l'acte, que va acabar amb el cant d'Els segadors.

Finalment, l'executiu ha optat per posar la bandera en un pal no enganxat a la façana del consistori. D'una banda, és una manera de conciliar la postura del PSC amb la d'Esquerra, i, de l'altra, d'esquivar una ordre estatal de fer-la despenjar. Però el portaveu de CDC, Joan Alfons Albó, que no va votar la moció perquè no va assistir en el darrer ple, ha ironitzat aquesta setmana sobre “la força del PSC i el cangueli de la resta del govern municipal”, és a dir, de TSF i ERC. L'exalcalde, tot i que altres regidors de la formació van assistir a l'acte d'ahir, s'ha mostrat crític amb el fet que l'estelada no onegi a l'Ajuntament: “Les pancartes dels aplecs també es poden penjar a la plaça del mercat; quan ho facin proposo fer una inauguració.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia