Política

L'extresorer de CDC Osàcar acudeix a la seu del partit durant l'escorcoll

La Guàrdia Civil examina els correus electrònics del també exadministrador de la fundació CatDem en el marc de l'operació Petrum II

Busquen documents que demostrin que l'empresa Teyco va fer pagaments a la fundació CatDem com a comissions per l'adjudicació d'obra pública

L'extresorer de CDC Daniel Osàcar ha arribat en cotxe a primera hora de la tarda a la seu del partit, al carrer Còrsega de Barcelona, on la Guàrdia Civil escorcolla el despatx de l'administrador de la fundació CatDem, Andreu Viloca. Aquest mateix divendres membres del cos policial han registrat també l'habitatge d'Osàcar a Barcelona en el marc de l'operació Petrum II.

L'extresorer convergent s'ha desplaçat a la seu del partit per facilitar l'accés dels agents al seu compte de correu electrònic des d'un ordinador situat a les dependències de la formació. Ha al·legat que des del seu domicili no podia accedir a aquests correus per les seves limitacions informàtiques.

Osàcar ha arribat a la seu de CDC al volant del seu propi vehicle, acompanyat d'un secretari judicial, encarregat de deixar constància documental dels correus electrònics examinats per la Guàrdia Civil.

L'extresorer de CDC i exadministrador de la fundació Catdem ha facilitat l'accés dels agents als missatges continguts en el seu compte i després ha marxat de la seu de nou en el seu cotxe.

Agents de la Guàrdia Civil han arribat a la seu convergent passats dos quarts de tres de la tarda i més tard ho ha fet la comitiva judicial i més efectius de l'institut armat.

Busquen documents que demostrarien que l'empresa Teyco va fer pagaments del 3% a la fundació CatDem com a comissions per adjudicació d'obra pública. Precisament, el conseller delegat de Teyco, Jordi Sumarroca, és fill d'un dels fundadors de CDC.

L'ordre judicial per a la seu de CDC cenyeix l'escorcoll al despatx de Viloca, que es troba en aquest edifici.

Els registres s'han practicat per ordre del titular del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell (Baix Penedès), que investiga si la constructora Teyco va pagar comissions il·legals a CDC a través de la seva fundació Catdem.

Les adjudicacions que s'investiguen daten dels anys 2009 i 2010, etapa en la qual Osàcar ocupava els càrrecs de tresorer de CDC i al mateix temps administrador de la fundació Catdem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona