Política

Santamaría afirma que la reforma del TC “no va contra ningú” i enforteix l'Estat de Dret

La vicepresidenta del govern espanyol assegura que l'objectiu és fer que les decisions del tribunal es compleixin

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat aquest matí que la modificació de la llei per dotar el Tribunal Constitucional de capacitat sancionadora “no va contra ningú”, sinó que “enforteix” l'Estat de Dret perquè les decisions dels tribunals es compleixin.

Sáenz de Santamaría ha respost a Palència, durant la seva participació en les festes del patronals, a les crítiques dels grups de l'oposició a la modificació de la llei per permetre que el TC pugui sancionar a qui no compleixi les seves resolucions, cosa que obriria la porta a aquest organisme per multar i fins i tot suspendre en les seves funcions el president de Catalunya, Artur Mas, i qualsevol persona o autoritat que incompleixi les seves sentències.

Sobre això, la vicepresidenta ha cridat a la reflexió en preguntar-se “en quin país democràtic i en quin Estat de Dret les resolucions no es compleixen?”.

En aquest sentit, ha justificat la proposta del Govern perquè confereix capacitat al Tribunal Constitucional perquè les seves decisions es compleixin, i s'ha preguntat: “quin mal hi ha en què els tribunals tinguin capacitat que les seves decisions siguin complertes pels governs, per les administracions i pels ciutadans?”.

El que demana el Govern central amb aquesta reforma, ha afegit, és que quan un ciutadà o administració acudeixi a un tribunal, en aquest cas al TC, i se li dóna la raó, “aquesta decisió es compleixi i es respecti per tothom”.

Per això, ha insistit que “és una mesura que no va contra ningú, va a favor de l'enfortiment de l'Estat de Dret, de l'enfortiment del marc constitucional, que qui acudeix a un tribunal perquè li doni la raó sàpiga, que si se la dóna perquè la té, aquesta decisió es complirà”.

“Com es pot explicar als ciutadans que després d'iniciar un procés, que moltes vegades són llargs i complicats, després d'obtenir una decisió, en aquest cas davant el Tribunal Constitucional, i moltes vegades en defensa del marc constitucional, aquestes decisions no es compleixen?”, ha insistit la vicepresidenta.

Sáenz de Santamaría ha realitzat aquestes declaracions als periodistes a Palència, durant la seva participació en els actes centrals del dia gran de les festes patronals en honor a Sant Antolí, en què ha estat acompanyada per l'alcalde de Palència, Alfonso Polanco; la presidenta de la Diputació, Ángeles Armisén; i la delegada del Govern a Castella i Lleó, María José Salgueiro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

rússia

Putin avisa que les seves forces estratègiques estan preparades pel combat

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden amenaça Israel de deixar d’enviar bombes i munició si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona