Política

índia

Mobilització contra la condemna a dues índies a ser violades

Més de 200.000 persones ja han donat suport a la campanya d'Amnistia Internacional (AI) per denunciar el cas de dues noies índies, de 15 i 23 anys, que han estat condemnades per un consell tribal a ser violades i a ser passejades nues per un tema d'honor.

Fa tres setmanes, Meenakshi Kumari, de 23 anys, va rebel·lar-se contra el rígid sistema de castes i va denunciar el seu cas al Tribunal Suprem. El 30 de juliol, un consell tribal de l'estat d'Uttar Pradesh (al nord de l'Índia) l'havia condemnada, a ella i a la seva germana petita, a ser violades perquè el seu germà havia fugit amb una noia d'una casta superior. Els costums indis prohibeixen les relacions entre membres de castes i religions diferents i deixen als joves la fugida com a l'única possibilitat per tenir una relació sentimental, un fet que una part de la societat índia considera immoral i que sovint és jutjat en els consells tribals, controlats per membres de les castes superiors.

Els Kumari són dàlits o intocables, l'escala més baixa del sistema social indi. De fet, estan considerats tan inferiors a la resta que s'encarreguen de les feines que no vol fer ningú més. En un gest poc habitual, Meenakshi Kumari va portar el cas al Suprem, la Comissió Nacional de Drets Humans i la Comissió Nacional de Castes Desafavorides. Gràcies a això, Amnistia Internacional se'n va fer ressò.

Segons la denúncia de Kumari, la condemna del Khap Panchayat té com a objectiu restablir l'honor perdut per la comunitat jati, a la qual pertany la noia fugada. El consell tribal també va dictar que els membres de la família Kumari havien d'anar-se'n del poble per sempre, i van haver d'anar a Nova Delhi, on viuen ara. El cas ha provocat la indignació internacional, mentre a l'Índia ahir el govern del primer ministre, Narendra Modi, s'enfrontava a la seva primera vaga general, amb què els treballadors indis reclamen millores laborals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia