Política

La Policia Local de València no participarà en desnonaments

L'Ajuntament insta els bancs a arribar a acords amb els municipis per impulsar lloguers socials i suplir aquesta necessitat

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat aquest dimecres que la Policia Local no intervindrà en cap desnonament. Ribó ha fet aquest anunci als mitjans després de l'acte de lliurament de diplomes als becaris del consistori, acompanyat de la regidora de Protecció Ciutadana, Sandra Gómez, i la regidora de Vivenda, María Oliver. L'alcalde ha dit que la voluntat de l'equip de govern és fer de València ciutat lliure de desnonaments. “Volem eradicar completament aquesta pràctica en la ciutat, i per a això treballarem i estem treballant amb els moviments socials, per procurar en tots els casos una eixida digna a les persones que es troben en dificultats per garantir el dret a la vivenda”, ha dit.

“La vivenda és un dret bàsic i un dret constitucional, i si la legislació no ho autoritza, nosaltres volem treballar en aquesta direcció, de la mateixa manera que s'està fent a Madrid o a Barcelona i altres ajuntaments, amb una perspectiva diferent des de les passades eleccions”, ha explicat Joan Ribó. En aquest sentit, l'alcalde ha anunciat que a partir d'ara la Policia Local “no participarà en cap desnonament; és una decisió que tenim clara. L'Ajuntament no vol participar en aquest tema”.

La regidora de Protecció Ciutadana, Sandra Gómez, ha dit que l'anterior govern municipal “donava suport als bancs i jutjats en el tema dels desnonaments, i la Policia Local participava en les accions. Però aquest equip de govern ha pres la decisió en ferm de retirar aquest suport i aquest servei que prestava la policia”.

La delegada de Vivenda, María Oliver, ha explicat que el parc d'habitatges de què disposa l'ajuntament per a atendre possibles situacions de desnonaments “són a penes15 o 16, un nombre ridícul”, i ha argumentat que “la cosa més lògica seria en la situació actual que els bancs, que són els qui tenen les vivendes, siguen els qui arriben a acords amb els municipis per a impulsar lloguers socials i suplir aquesta necessitat”. “Estem ja en aquesta línia”, ha afirmat.”

Legislació insuficient

De manera paral·lela, l'alcalde ha dirigit una carta a tots els bancs implicats, en què els explica la situació i els demana el seu compromís. I així mateix, s'ha dirigit al cònsol de França a València, sobre el cas de la veïna de la ciutat, atés que en última instància, és d'origen francés l'entitat bancària per la qual està afectada la dona, la sentència de la qual eixirà la setmana vinent.

Durant la seua intervenció Ribó ha fet referència al cas específic d'una dona de 70 anys que pateix una discapacitat del 72 %, i que té un fill aturat de llarga durada, i també afectat per greus problemes de salut mental. La dona cobra una pensió de poc més de 300 euros, i el seu deute amb el banc ascendeix a 55.000 euros, corresponents a les adaptacions que va haver de realitzar en la seua vivenda amb motiu de la seua discapacitat. L'entitat financera amb la qual manté el deute és el Banc Primus, un banc d'Internet, que pertany a un conglomerat bancari, el Credit Foncier, la presidència del qual l'excerceix el BPCE (Banque Populaire and Caisse d'Epargne), de nacionalitat francesa.

Per últim, l'alcalde ha afirmat: “Ens atreviríem a suggerir a l'administració de justícia que avalue aquest cas, que l'analitze amb cura, perquè està en la frontera del que marca l'estreta i insuficient legislació espanyola. Creiem que hi ha motius suficients perquè des de la justícia no es considere aquest desnonament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona