Política

Batega per Blanes s'acosta a ICV-EUiA després del 24-M

La formació, avalada per Podem, demana el vot per a la coalició en els comicis del dia 27

Les dues formacions es van presentar separadament a les municipals

Dues de les formacions de l'oposició de Blanes comencen a acostar posicions. Batega per Blanes, que té l'aval de Podem i Procés Constituent, ha decidit en assemblea donar suport a la candidatura Catalunya Sí que es Pot amb vista al 27-S.

En les municipals del 24 de maig, ICV-EUiA-Pirates va aconseguir quatre regidors i Batega per Blanes, una de les grans sorpreses, dos. PSC i CiU, tots dos amb quatre regidors, formen l'equip de govern, en minoria.

Sous i l'AMI

Batega per Blanes es va presentar com a agrupació d'electors i va haver de recollir 500 avals per constituir-se com a llista al maig. En els primers mesos de mandat, han quedat clares les coincidències entre Batega, que encapçala Jordi Urgell, i la coalició ICV, en qüestions com ara els sous dels regidors i la consulta ciutadana sobre l'AMI.

El que no va poder ser abans del 24-M –una candidatura de confluència d'esquerres– s'ha començat a bastir al setembre. Urgell va exposar ahir perquè demanaran el vot per a Catalunya Sí que es Pot en un acte conjunt amb Joan Salmerón (EUiA) i Pol Monléon (ICV). “El suport de Batega és una empenta important”, va admetre Salmerón, que va recordar que 1.521 blanencs van confiar el 24-M en Batega, un dels vuit partits del ple. A ICV-EUiA, els van triar 2.510 persones, 102 menys que al PSC (2.612).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia