Política

Junqueras proposa que els delictes de corrupció política no prescriguin mai

El president d'ERC veu “molts elements de sospita” en l'escorcoll a Convergència

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha proposat avui que els delictes de corrupció política “no prescriguin mai” i que a més tinguin “conseqüències sobre el patrimoni personal dels corruptes”, dues mesures que segons el seu parer tindrien un “efecte pedagògic”.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Junqueras ha posat sobre la taula aquestes dues idees plantejades per ERC i que en el passat, segons que ha recordat, no van rebre el suport d'altres partits: “Ens hem de conjurar a perseguir la corrupció, més enllà de les bones paraules”, ha remarcat.

Arran dels escorcolls de divendres passat a les seus de CDC i de la seva fundació, Junqueras ha assegurat que el preocupa tant la corrupció com “l'ús malintencionat que se'n pugui fer” i ha denunciat que en aquesta operació contra el partit d'Artur Mas sobrevolen “molts elements de sospita”.

“És molt curiós que el Govern espanyol estigui interessat a perseguir la corrupció dels altres, sempre que no sigui la seva, que per cert és molta, i només ho faci en determinats moments, que solen coincidir amb períodes electorals”, ha subratllat Junqueras, que ha alertat de l'“intensíssim nivell de politització” que observa en “les capes més altes de l'aparell de justícia de l'Estat”.

Junqueras, que ha explicat que aquest dissabte la candidatura conjunta Junts pel Sí presentarà el seu programa, ha evitat pronunciar-se sobre si aquesta fórmula unitària de CDC i ERC ha de repetir-se a les eleccions generals de final d'any: “No fa falta que ens distraguem, ens hem de concentrar en el 27-S”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia