Política

ADELAIS DE PEDROLO FABREGAT

NÚMERO 16 DE LA CANDIDATURA DE LA CUP A GIRONA

“Si no ens en sortim ara, no sé si ens en sortirem mai”

“Volia donar suport a la CUP, fer pública la meva posició, sobretot pel meu cognom. Si cognoms com el meu fan que hi hagi gent que tingui més confiança en un partit, endavant”

“Manuel de Pedrolo va ser un referent de l'esquerra independentista però no va militar mai a cap partit; en les circumstàncies d'ara potser hauria tancat una llista”

Adelais de Pedrolo, activista cultural i filla de l'escriptor Manuel de Pedrolo, es presenta com a candidata de la CUP a Girona. Va en el número setze de la llista.

Per què va decidir presentar-se a la llista de la CUP?
Milito a la CUP de Sant Joan - Palamós des que es va formar per un grup de suport la primera vegada que la CUP es va presentar a les eleccions. De fet, no havia militat mai a cap partit, però en aquell moment vaig pensar que era el moment d'implicar-me.
I li van fer la proposta de presentar-se el 27-S...
Sí, em van fer proposta. Però jo viatjo molt, a causa de la feina que faig a la Fundació Pedrolo. Vaig amunt i avall, i no puc tenir responsabilitats polítiques. No podria anar al Parlament, no podria assumir-ho. Per això vaig demanar anar als últims llocs de la llista. Que tant de bo sortíssim tots, és clar!
Ha substituït l'activista nord-catalana Dolors Serra, a qui la Junta Electoral Central ha impedit presentar-se. Ja ho sabia que aniria així?
Sí, em van explicar que no em sabés greu, però que faria la substitució de la Dolors Serra per deixar en evidència el sistema que no deixa presentar-se una persona perquè fracciona els Països Catalans. Ja ho sabia. Més que res, el que faig és donar suport a la candidatura, fer publica la meva posició, sobretot amb el meu cognom. En el seu moment, el meu pare va ser un referent de l'esquerra independentista, tot i que no va militar mai a cap partit. No va militar però hi va donar suport. I si cognoms com el meu fan que hi hagi gent que tingui mes confiança en un partit, endavant.
Quin resultat esperen a la demarcació de Girona?
És molt difícil de dir. Hi ha molta gent que està indecisa pel moment polític que vivim i també gent que està una mica cansada i a l'expectativa de què passarà. Hem de pensar que la maquinària de l'Estat espanyol se'ns tirarà a sobre per mirar de fer-nos mal. Si no, per què ha sortit el tema de CDC ara? Disposen de la maquinària i el poder per fer-ho, però confio que com mes ens intentin fer mal més gent s'enganxarà a la independència.
Què passarà si el no té majoria el 28-S?
Evidentment es complicaria la situació. Però ens presentem perquè surti el sí. Tothom té molt coll avall que sortirà el sí.
Quin paper haurà de tenir la CUP amb Junts pel Sí?
LA CUP votarà conjuntament amb qualsevol llista que coincideixi amb les seves particularitats. Segurament es podrà anar amb ells en determinades coses que coincideixin amb el programa però en d'altres no.
He llegit que algun cop ha comentat que el seu pare seria optimista en aquest moment històric. Com ho estaria vivint?
El que et puc dir és que el meu pare estaria content. Una efervescència com la que estem vivint des de fa quatre anys no l'havíem tingut mai. Pel moment en què estem, crec que si no ens en sortim ara, no sé si ens en sortirem mai. Aquest matí estava pensant que, tot i que ell va donar suport a iniciatives de l'esquerra independentista, no va voler militar mai a cap partit. En les circumstàncies que vivim ara, però, potser s'hi hauria embrancat i hauria tancat una llista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona