Política

Una comissió identificarà a València els mitjans de què es disposa per a atendre els refugiats

Aquest grup interdepartamental avaluarà les instal·lacions i els recursos econòmics que té a l'abast l'Ajuntament presidit per Joan Ribó

El primer tinent d'alcalde i portaveu del govern municipal de València, Joan Calabuig, ha anunciat que el consistori crearà una Comissió presidida per la coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Humà, Consol Castillo, que tindrà la tasca d'“identificar què mitjans hi ha disponibles en la ciutat” quant a immobles o partides pressupostàries per a acollir als refugiats sirians que estan fugint del seu país a causa d'una situació bèl·lica.

L'edil ha assenyalat que l'Ajuntament encara no pot concretar una xifra de refugiats que pot rebre, però que espera fer-ho la setmana vinent després de la creació de la Comissió. En aquest sentit, el regidor ha indicat que no pot haver-hi una “avaluació concreta”, entre altres coses, perquè existeix la possibilitat que haja refugiats ja arribats que no s'han pogut comptabilitzar com està passant a Madrid, segons Calabuig, on s'han detectat “prop d'un miler de persones que han arribat pel seu compte”.

Calabuig ha assegurat que el consistori té la “voluntat d'explicar als veïns de València aquesta situació i integrar a aquestes persones” mitjançant una “operació pròpia d'una ciutat civilitzada i acollidora”. A més, ha recordat que “en el passat, molts valencians han sigut acollits en altres països”. El primer tinent d'alcalde ha manifestat que es tracta d'una “crisi humanitària d'important repercussió” que presenta la “necessitat de donar una resposta” i, per açò, es va a engegar aquesta Comissió que estarà integrada pels responsables de les regidories de Serveis Socials, Inclusió, Espai Públic o Esports.

Així mateix, aquest grup determinarà “quins mitjans seran necessaris” i crearà eines “per a canalitzar la solidaritat ciutadana”. A més, aquesta Comissió buscarà la col·laboració amb la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR), Creu Roja o Acnur i la coordinació amb altres organismes públics implicats, com són la Generalitat i l'executiu espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.