Política

Allau d'inscrits a l'‘Apadrina una estelada' d'Alpicat

La iniciativa de l'ANC convida els alpicatins a fer de padrins per col·locar la bandera al carrer

Els participants han escrit el nom a l'estelada, la ubicació de la qual consta a les xarxes socials

Una estelada amb el nom escrit de qui l'apadrina per guarnir els carrers. Aquesta és la idea que es va tenir des de l'ANC d'Alpicat, tal com explica Jordi Trilla, un dels organitzadors. Mitjançant les xarxes socials, van fer una crida perquè els alpicatins i alpicatines es fessin padrins d'una estelada. “Vam plantejar-ho pensant que en col·locaríem vint, a tot estirar, fins al 27-S”, comenta Trilla a aquest diari, i afegeix: “Ho vam decidir provar, perquè havíem observat iniciatives semblants en altres municipis, però sense el nom i amb estelades petites.” L'ANC va establir dos punts d'inscripció, situats al carrer Lleida de la població; a dia d'ahir ja teníem 250 estelades apadrinades.

Jordi Cortada, coordinador de l'ANC al municipi, explica que la idea d' escriure el nom és opcional, comptant que poca gent voldria que hi constés. En aquest moments, totes les estelades que es poden veure tenen un nom incorporat. “Hi ha hagut veïns de les urbanitzacions que també han volgut col·laborar-hi”, comenta Trilla. “La manera que tothom se la faci seva és publicar-ho a la nostra pàgina de Facebook, fent constar el lloc on està ubicada cadascuna”.

Els padrins paguen cinc euros per cada estelada, que és el que els costa a l'Assemblea. Aquesta acció és íntegrament iniciativa popular, des de la mobilització fins a l'establiment dels punts de venda, el control dels donatius i també el cens a les xarxes socials. “Cada vespre”, comenta Calzada, “sortim a col·locar les que pertoquen, en punts prèviament acordats amb l'Ajuntament, que també té la relació de les ubicacions per tal que quan comenci la campanya electoral les estelades continuïn sent visibles.”

Un dels voluntaris és propietari d'un elevador i d'aquesta manera pot dur-se a terme la col·locació de les banderes als fanals més alts de les façanes.

Aquests darrers dies, davant l'allau d'apadrinaments, els voluntaris no donen l'abast i, segons Cortada, “cada nit en pengem cinc o sis, però a aquest pas haurem d'augmentar el ritme”.

Tant Cortada com Trilla coincideixen en què l'Assemblea està “sorpresa i satisfeta”de la resposta dels vilatans i que la iniciativa “no té cap ànim polèmic i és popular i transversal” per tal de guarnir el poble de cara als esdeveniments que s'apropen.

Joan Gilart, l'alcalde d'Alpicat, ha declarat a aquest diari que “és una proposta de veïns amb un tarannà popular i que “té tot el sentit si tenim en compte els esdeveniments que estem vivint”, per la qual cosa l'Ajuntament no té cap inconvenient en què s'utilitzin els fanals per poder penjar les banderes: és un moment excepcional i això és el que toca”. D'aquí al 27-S, els organitzadors confessen que no volen fer prediccions de quantes més en penjaran perquè el ritme és imprevisible, però “tots els voluntaris ens hi hem bolcat i esperem que el poble quedi ple d'estelades amb noms en els dies vinents.”

Desbordats pel nombre de comandes

Les estelades que pengen els voluntaris són d'1,5 metres de llargària, per aconseguir la màxima visibilitat, malgrat que algunes estan ubicades en fanals en la part més alta de les façanes.

A la pàgina de Facebook està indicat el lloc on s'ha col·locat cada estelada perquè el ‘padrí' sàpiga on és. Segons Trilla, “molts vénen a fer-se una fotografia amb l'estelada que porta el seu nom”. L'organització de l'ANC a Alpicat reconeix que estan desbordats per l'allau de comandes.

Suport de Torrelameu a la Via Lliure

Torrelameu (Noguera) va celebrar diumenge un acte de suport a la Via Lliure que va congregar més de cent persones, que van formar un punter. També es van inscriure 76 candidats a Junts pel Sí.

Carme Valls, de la coral Shalom, pregonera de la Diada a Lleida

La fundadora de la coral Shalom de Lleida, Carme Valls, serà la pregonera d'enguany de la Diada Nacional de Catalunya a Lleida en l'acte institucional que convoca la Paeria. L'acte se celebrarà a les 11 del matí al Turó de la Seu Vella, una hora abans de l'habitual per facilitar el trasllat dels que participin en la Via Lliure. La Generalitat i la Diputació faran les seves ofrenes a Lleida el dijous. La Paeria també té previst repartir 7.000 metres de senyeres.

La Junta Electoral també fa retirar les estelades a Almacelles

La Junta Electoral ha requerit a l'Ajuntament d'Almacelles perquè retiri totes les banderes estelades que estiguin penjades en qualsevol suport públic del municipi. Les estelades que hi ha en fanals i espais públics es van penjar a iniciativa de l'ANC i ara el consistori demanarà a aquesta entitat que n'assumeixi la retirada. El requeriment és arran de la denúncia presentada pel regidor del PP a Almacelles, com ja ha passat en altres pobles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona