Política

Mobilització als pobles per seguir l'escrutini del 27-S

Partits i entitats convoquen els veïns a compartir els resultats de la nit electoral en espais públics

Els advocats demanen a les entitats bancàries que “es mullin” dient si marxaran en cas de DUI

Les candidatures que concorren a les eleccions de diumenge van tancar ahir una campanya electoral que ha estat clarament marcada pel caràcter plebiscitari del 27-S i la polarització dels missatges al voltant del sí o el no a la independència. I també ahir es van donar a conèixer diverses iniciatives per tal de seguir diumenge, col·lectivament, l'escrutini electoral que emetrà TV3. L'ANC de Girona, que s'ha ofert per ajudar a votar aquelles persones que tinguin problemes per desplaçar-se fins al col·legi electoral, ha fet una convocatòria per a dos quarts de nou del vespre a la plaça Calvet i Rubalcaba (a tocar de la plaça del Lleó) per seguir els resultats amb una pantalla gegant i menjar un entrepà de botifarra a la brasa per sopar. La plaça Miquel Santaló de Girona serà el lloc de trobada de Junts pel Sí. La mateixa escena es repetirà al centre cultural Can Gruart de Vilablareix i al pavelló de Llambilles. Altres municipis del Gironès on hi ha previstos actes per seguir la nit electoral són Medinyà (local social), Bordils (La Pioixa), Sant Andreu Salou (local social), Aiguaviva (plaça de l'Ajuntament), Sant Jordi Desvalls i Cervià de Ter (Ajuntament), i als pavellons de Sant Julià de Ramis i Canet d'Adri.

A la comarca de la Selva els resultats es podran seguir als concerts de barraques de la festa de Santa Coloma de Farners, gràcies a una pantalla gegant; a Blanes hi haurà dues pantalles al Casal La Cooperativa, i a Caldes de Malavella Junts pel Sí ha instal·lat una pantalla a la sala annexa de la Casa Rosa.

Al Pla de l'Estany, l'ANC proposa seguir la nit electoral al local social del poble de Corts (Cornellà del Terri), i Junts pel Sí ha preparat un seguiment al Cafè del Sol de la plaça de les Rodes de Banyoles. A Olot s'habilitaran dos espais públics: la CUP cita la gent a la plaça del Cinema Colon i Junts pel Sí, a la sala El Torín.

A l'Empordà també s'han organitzat diversos actes socials. A Verges el consistori habilitarà un projector amb pantalla a la sala polivalent; a Sant Feliu de Guíxols, la Casa Irla serà el punt de trobada, i a Palamós, Junts pel Sí ha acordat trobar-se a la taverna El Casino. A la Bisbal, s'ha triat la plaça del Castell per posar-hi una pantalla gegant i per seguir l'escrutini tot bevent cava. A Castelló d'Empúries, l'Ajuntament instal·larà una pantalla gegant a la plaça dels Homes, i al municipi del Port de la Selva es farà el seguiment des del mateix col·legi electoral, a l'Espai Port.

D'altra banda, el Col·legi d'Advocats de Girona ha demanat a les entitats bancàries que es pronunciïn públicament, abans de diumenge, sobre la idea de marxar de Catalunya en cas de declarar la independència. “Denunciem qualsevol ingerència de qualsevol poder sobre el vot, que ha de ser lliure”, sosté aquest col·legi professional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona