Política

El TSJC cita a declarar com a imputat pel 9-N Artur Mas el 15 d'octubre

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya també convoca l'exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament Irene Rigau el 13 d'octubre

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar com a imputats per la consulta del 9--N, Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. El president del Generalitat ho farà el 15 d'octubre a les 10h del matí . La consellera d'Ensenyament anirà el jutjat el 13 d'octubre a les 10h del matí, mentre que l'exvicepresidenta del govern està convocada el mateix dia però a les 16h de la tarda.

Així consta en la providència coneguda aquest dimarts al matí de la sala civil i penal del TSJC sobre el procediment 16/2014. que acumula totes les querelles i denúncies presentades contra l'organització del procés participatiu del 9 de novembre del 2014 iniciades pel sindicat Manos Limpias i impulsada després també per la fiscalia general de l'Estat.

Mas, Ortega i Rigau estan imputats pels delictes de desobediència greu, prevaricació, malversació de fons públics i usurpació de funcions.

En la providència també torna a citar a declarar el 19 d'octubre (ja que es va suspendre fa uns mesos) com a testimoni una exdirectora d'un institut de l'Hospitalet, vinculada a Ciutadans, que assegura que va rebre pressions per obrir el centre el 9-N. Per al 19 d'octubre també declararan com a testimonis quatre persones més: l'administrador de l'empresa audiovisual Focus, per la instal·lació del Centre de Premsa Internacional; la directora de l'empresa pública de la Generalitat CIRE, per l'elaboració i distribució de butlletes, sobres i urnes; un assessor d'opinió pública del Departament de Governació, per l'administració i manteniment de la web www.participa2014.cat; i el responsable tècnic informàtic que “materialment assumís la coordinació o direcció dels serveis prestats pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI).

Dels dos testimonis demanats per Manos Limpias, acusació popular, el TSJC trasllada la petició a la fiscalia i les defenses perquè opinin si són pertinents. Es tracta del secretari general de Governació, Francesc Esteve, i de la subdirectora general de Gestió Econòmica, Contractació i Patrimoni, Montserrat Aparicio. També trasllada a les parts la petició del sindicat ultra perquè la Guàrdia Civil registri diverses dependències del Govern per tal de decomissar documentació sobre el procés participatiu.

La citació com a imputats arriba després que a mitjans de setembre les defenses de Mas, Ortega i Rigau reclamessin que les declaracions dels testimonis demanats per la fiscalia es fessin després de la declaració com a imputats dels seus clients, i que aquestes es fessin, en tot cas, després de les eleccions del 27-S per no entorpir el procés electoral.

Afusellament de Companys

Es dóna la circumstància que Mas declararà com a imputat per posar les urnes en el procés de participació del 9-N el mateix dia que es commemorarà els 75 anys de l'afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona