Política

Rússia inicia les operacions militars contra l'EI a Síria

Avions militars russos participen en els bombardejos contra objectius rebels a les rodalies de la ciutat d'Homs

Putin defensa la intervenció “temporal” a Síria per evitar que els terroristes arribin al seu país

Avions militars russos han participat aquest dimecres per primera vegada en atacs aeris a posicions del grup gihadista Estat Islàmic a Síria, segons ha confirmat el ministeri de Defensa de Rússia a l'agència RIA Novosti.

Segons ha informat un alt càrrec del govern nord-americà a la CNN, les primeres operacions militars amb participació russa han tingut lloc a prop de la ciutat d'Homs contra posicions rebels a les rodalies d'Homs. Segons la mateixa font, Moscou va informar la Casa Blanca que anava a fer aquest primer atac, però no tenien detalls sobre el lloc.

Homs, que va ser l'epicentre de les primeres protestes contra el règim de Baixar al-Assad al març del 2011, té gairebé tots els seus districtes sota control del règim sirià, excepte el d'Al Waer, on encara hi han insurgents.

El Kremlin ha explicat que els bombardejos tenen com a objectiu la destrucció d'equips militars i de comunicació, dipòsits d'armes, munició i combustible, informa Interfax.

El governador de la província d'Homs, Talal al Barazi, ha declarat a Efe que la força aèria síria ha bombardejat diversos punts de la regió amb l'“ajuda d'avions de reconeixement russos”. Al Barazi ha precisat que el blanc dels atacs han estat 21 bases de l'Estat Islàmic, sense oferir més detalls.

El director de l'ONG Observatori Sirià de Drets Humans, Rami Abderrahman, ha confirmat que s'han produït bombardejos a diverses àrees del nord de la província d'Homs, en els quals han mort almenys 27 persones. Abderrahman ha explicat que els bombardejos han estat perpetrats per “l'aviació militar síria”. “No eren avions russos”, ha assegurat. L'Observatori ha detallat que les poblacions afectades han estat Telbiste, Al Rastan i Al Zafarana.

De la seva banda, un activista de la xarxa opositora Red Sham a Homs, ha explicat a Efe que els atacs en aquestes localitats han estat duts a terme per avions russos. “Eren d'un tipus diferent que mai s'han vist al nord” de la província, ha observat. Segons ell, l'“aviació russa ha llançat quatre bombardejos a Al Rastan, un a Al Zafarana i dos a Telbise”. Segons la seva versió, avions sirians han llançat després tres barrils d'explosius a Telbise, set al poble de Deir al Ful i quatre a Gazaldin.

Els atacs es produeixen després que el president rus, Vladímir Putin, ha rebut avui l'autoritzacó del Consell de la Federació (Senat) per a l'actuació de les forces aèries a Síria.

Segons ha aclarit Moscou i ha confirmat Damasc, el suport es fa a petició expressa del president sirià i exclou una intervenció terrestre.

El cap del gabinet del Kremlin, Sergéi Ivanov, ha subratllat que la finalitat d'aquesta intervenció és lluitar contra l'organització terrorista Estat Islàmic, que va proclamar a finals de juliol de l'any passat un califat a les parts que ocupa a Síria i Iraq.

Putin ha reiterat aquest dimecres que la decisió de portar a terme bombardejos aeris a Síria és l'única manera efectiva de fer front als terroristes actius en aquest país i evitar que arribin a Rússia. Ha assegurat que la intervenció russa serà temporal i que el suport a a Damasc serà només aeri, no amb tropes sobre el terreny. A més, ha insistit en la necessitat d'unir els esforços internacionals en la lluita contra el terrorisme, en al·lusió a la coalició liderada pels Estats Units contra Estat Islàmic i que està fent bombardejos aeris a Síria i l'Iraq.

El president rus, que és un dels principals aliats del règim sirià, ja va defensar dilluns davant l'Assemblea General de l'ONU la creació d'una coalició internacional per lluitar contra els gihadistes al costat del govern d'Al-Assad i d'Iran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia