Política

ERC podria entrar al govern de la Diputació de Girona

L'exmilitant d'Unió Eva Palau, que ocupava la vicepresidència segona, ha renunciat a l'acta de diputada

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, de CDC, s'està plantejant una remodelació del govern d'aquesta institució mitjançant la incorporació de diputats d'ERC, partit que en el ple d'aprovació del cartipàs –que va tenir lloc el 15 de juliol– ja es va oferir per ser-ne soci en lloc d'Unió per coherència amb el procés sobiranista. “Està clar que CDC ha pres un camí i UDC, un altre. Les decisions que s'hagin de prendre no seran ni per avui ni per demà, però en un termini de quinze dies s'haurà aclarit tot plegat. I, si hem d'ampliar l'equip de govern amb ERC, s'ampliarà”, va manifestar ahir Vila, que va vincular l'evolució interna de la Diputació a la constitució del nou govern català. El president de la Diputació creu que, després dels resultats dels 27-S, ben aviat “tothom s'haurà de definir de manera explícita respecte del procés, i els que no ho facin clarament a favor” quedaran exclosos del govern de l'ens.

Vila va fer aquestes declaracions arran de la renúncia de l'exmilitant d'Unió Eva Palau a l'acta de diputada i, com a conseqüència, del càrrec de vicepresidenta segona que ocupava. Palau va adduir a Vila motius de caràcter professional per deixar la Diputació de Girona, si bé aquesta renúncia coincideix amb la petició d'Unió perquè diputats i consellers comarcals díscols tornin l'acta. Tot i que serà la junta electoral la que haurà de nomenar el substitut de Palau, tot indica que la persona que ocuparà aquest lloc serà Miquel Terradez, regidor de Flaçà i president d'UDC al Gironès. Tot i això, Vila veu difícil que el substitut de Palau pugui ocupar cap càrrec en el govern de l'ens supramunicipal.

El govern de la Diputació de Girona –que es va constituir fa tres mesos– està format per catorze diputats. D'aquests, 10 són de CDC i 4 van ser designats per UDC. Però, d'aleshores ençà, tres diputats –Eva Palau (regidora de Girona), Albert Gómez (regidor de Palafrugell) i Josep Antoni Frias (alcalde d'Hostalric)– han deixat Unió i només Carles Àlvarez (alcalde de Vilamalla) continua dins del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona