Política

Ximo Puig aposta per “recuperar el que va anul·lar la sentència de l'Estatut” de Catalunya

El president de la Generalitat Valenciana ha demanat un acostament fonamentat en mesures concretes

No veu “cap problema” a recuperar el terme nació per definir Catalunya

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha demanat aquest dilluns un acostament amb Catalunya fonamentat en “mesures concretes” i ha apostat per recuperar “el que va anul·lar la sentència de l'Estatut” del 2006. En aquest sentit, ha apuntat que no veu “cap problema” a recuperar el terme nació per a definir Catalunya i ha demanat també que es convoque la comissió bilateral Estat-Generalitat i s'òbriguen “noves vies” de participació de les comunitats a la Unió Europea.

Puig, que ha fet aquestes manifestacions en el transcurs d'un esmorzar informatiu a Madrid, ha insistit que el País Valencià vol ser “pont” entre Catalunya i Espanya i ha afegit que és primordial recuperar “els afectes” . “Qui no estiga en aquest consens no voldrà el retrobament”, ha dit. Segons el president valencià, el text de l'Estatut previ a la sentència del Tribunal Constitucional ha de ser el punt de partida per a resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya. La resposta de l'Estat, ha afegit, no pot ser la d'“invocar els mals de l'infern” de manera permanent com fa l'executiu de Rajoy, ha afirmat. També ha apostat per una reforma del sistema de finançament perquè l'Espanya actual és “desigual” amb ciutadans “de primera i de segona”. L'objectiu, ha dit, és un model on hi haja igualtat en la prestació de serveis públics, suficiència competencial i autonomia fiscal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia