Política

opinió

Encara no hi ha acord?

Fa més d'una setmana que s'estan valorant els resultats de les eleccions del 27-S. Es continuarà amb aquesta dinàmica fins que es pugui constituir el Parlament –abans del 26 d'octubre–. Llavors –el 9 de novembre, aproximadament– hi haurà la investidura per reelegir el president de la Generalitat o designar-ne un de nou. És un procés molt llarg, i s'albira que com a mínim no s'acabarà fins que comenci la campanya electoral de les generals. Oficiosament està en marxa, encara que oficialment no comença fins a principis de desembre.

Són molts els ciutadans que creuen que les anticipades catalanes s'haurien d'haver fet després de les generals. Facilitaria possibles converses amb l'Estat que tard o d'hora s'hauran de fer. Amb tot, la pressió existent a Catalunya provoca que el clima polític català des de fa dies bulli de dia i de nit.

La democràcia va començar a l'antiga Grècia i els actuals grecs, malgrat les seves disbauxes, l'endemà de les eleccions –el dilluns següent–, que són obligades per a tots els ciutadans de menys de setanta anys, van per feina i constitueixen el Parlament, designen el president del govern i nomenen els ministres. Tot plegat s'acaba el dilluns al capvespre amb una gran cerimònia de focs d'artifici davant del Parlament. Els catalans lluny estem de la rapidesa grega, tot i que més lluny estan els nord-americans, amb un termini de dos mesos del dia electoral fins a la designació del president.

És més que probable que després del 27-S hi hagi acords provisionals o fins i tot estables. Que d'aquí a un mes tinguem un president/a del Parlament, de la Generalitat i uns consellers, com també és possible que la nostra classe política comenci a entendre que calen menys pressions, arribar a acords i sobretot anar per feina. El dia a dia comença a ser feixuc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel intensifica els seus atacs al sud i el nord de la Franja

barcelona
Estats Units

Els EUA neguen que s'estigui produint un “genocidi” a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Un treballador de l’ONU mor a Gaza per l’impacte d’un projectil atribuït a Israel

barcelona
TEDH

L’eslovè Marko Bosnjak, elegit nou president del TEDH

barcelona
tribunals

Citen a declarar Rovira i els investigats per Tsunami per videoconferència

barcelona
guerra a europa

Ucraïna relleva el cap militar de la regió de Khàrkiv

barcelona
estats units

A Trump el preocupava un escàndol sexual, segons el seu exadvocat

barcelona
guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona