Política

El pla operatiu de Lloret rebrà una aportació anual del govern

La Generalitat sortint considerarà “prioritari” el pla de reconversió turística

El consistori convoca comerciants, hotelers i veïns a una jornada de debat, el 4 de novembre

La Generalitat farà una aportació anual al pla de reconversió turística de Lloret de Mar (o pla operatiu). L'alcalde, Jaume Dulsat (CiU), considera que el govern sortint reforçarà les bases de la iniciativa conjunta de l'Ajuntament, la Generalitat i la Mesa Empresarial de Turisme. “Aquest acord de govern dóna transversalitat i cobertura [al pla], que deixa de ser un projecte del departament [d'Empresa i Ocupació]. Ara serà prioritari per al govern.”

Dulsat va exposar que la Generalitat farà una aportació “multianual”. Segons Dulsat, professor universitari de turisme, “l'aportació no serà substancial per la immensitat del pla”. “Però l'acord del govern ens ajudarà molt a anar a buscar fons europeus. És un cop de suport.”

El pla de reconversió turística va ser presentat públicament el 18 de febrer per l'aleshores alcalde, Romà Codina (CiU); el president de la Mesa Empresarial de Turisme, Josep Maria Molist, i el subdirector d'ordenació turística de la direcció general de Turisme de la Generalitat, Joan Abad. El pla inclou 29 propostes, i una de les més controvertides és la d'allunyar les discoteques del centre de Lloret.

Dulsat va fer l'anunci de l'aportació econòmica de la Generalitat al pla operatiu en la presentació de la jornada de debat del 4 de novembre [vegeu peça]. L'Ajuntament ha delegat la preparació de la jornada en l'expert en comunicació Pau Canaleta. “S'ha de repensar contínuament Lloret. Si no ho féssim, ens estaríem equivocant”, va assegurar l'alcalde.

Més de dos anys

Dulsat va assenyalar que fa “més de dos anys” que es treballa en el pla operatiu. Una de les primeres accions és el congrés d'urbanistes del mes que ve, i del qual la jornada del 4 de novembre es pot considerar el pròleg.

Cal recordar que un mínim de sis especialistes en urbanisme i paisatge analitzaran durant set dies la realitat de Lloret de Mar, la tercera destinació turística del país (rere Barcelona i Salou-Port Aventura). L'Ajuntament confia a tancar el cartell de la trobada d'experts en urbanisme (dates i participants) en els pròxims dies.

L'equip de govern de Lloret (CiU i ERC-Avancem) també pretén a mitjà termini “completar els camins de ronda de punta a punta [del municipi], des de Canyelles fins a Fenals”, va assenyalar Dulsat. El pla de reconversió també inclou la renovació de l'avinguda Just Marlès, el passeig Verdaguer i l'avinguda Pau Casals.

LA FRASE

L'acord de govern farà que el pla deixi de ser d'un departament i sigui prioritari per a la Generalitat
Jaume Dulsat
alcalde de lloret (CiU)

LA DATA

18.02.15
Va ser
el dia que es va presentar el pla, elaborat pel govern, la Mesa Empresarial de Turisme i l'Ajuntament.

Set ponents ajudaran a ‘repensar' la marca de Lloret

El regidor de Turisme de Lloret, Joan Gou (CiU); l'alcalde, Dulsat, i el consultor en comunicació Pau Canaleta van presentar ahir al migdia la jornada Repensa Lloret, que serà el dimecres 4 de novembre al Palau de Congressos de l'hotel Evenia Olympic Palace (a l'avinguda del Rieral). La inscripció és gratuïta, i ahir els representants de l'Ajuntament van convidar veïns, comerciants i hotelers a aquesta jornada participativa.

Des de tres quarts de deu del matí fins a dos quarts de set de la tarda, set ponents ajudaran a repensar la marca de Lloret. Hi seran el professor de turisme de la UdG José Antonio Donaire; l'exdirector general del Comerç de la Generalitat Jaume Angerri; el professor de màrqueting públic a Esade Toni Puig; el president de Roca&Salvatella i expert en revolució digital, Genís Roca; el crític d'El País i expert en innovació hotelera Fernando Gallardo; el director del departament d'Urbanisme i Ordenació del Territori, Carles Llop (UPC), i el consultor en participació ciutadana i soci director de Neòpolis, Daniel Tarragó.

El formulari d'inscripció per a la jornada del 4 de novembre es pot trobar a Repensa.lloretdemar.org. Els participants podran aparcar per 4 euros a l'hotel tot el dia i, si volen, dinar al mateix establiment (per 17).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona