Política

La Moncloa acusa Mas de “covard” i li retreu que busqui “culpables externs”

El secretari d'Estat de Relacions amb les Corts insta el president català a “declarar, sotmetre's a la Justícia i esperar que dicti sentència”

José Luis Ayllón assegura que a Espanya la Justícia “és independent de la política”

El secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, ha acusat aquest dilluns el president de la Generalitat, Artur Mas, de ser “covard” i li ha retret que busqui permanentment “culpables externs” als problemes que ha d'afrontar.

En una trobada informativa a La Moncloa, Ayllón ha ironitzat sobre la tasca de Mas com a “investigador privat” a la recerca d'aquests culpables, i ha assegurat que a Espanya “la justícia és independent del poder polític”. “Fa la sensació que l'actitud de Mas és de certa covardia”, ha afegit.

Al seu parer, el president català ha de “declarar, sotmetre's a la Justícia i esperar que dicti sentència”.

Ayllón ha fet aquestes manifestacions en resposta al discurs que el president de la Generalitat ha pronunciat aquest dilluns durant la seva intervenció al 58ena reunió anual de la Unió Internacional de Magistrats, dedicada precisament a “la imparcialitat de la justícia”, on ha intervingut també el ministre de Justícia, Rafael Catalá, la fiscal general, Begoña Villacís, i el president del Tribunal Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes.

Davant d'ells, Mas ha subratllat que la democràcia se sustenta sobre la imparcialitat de la justícia. Per això, ha raonat, qualsevol “utilització partidista” de la justícia pot minvar aquesta “sustentació” de la democràcia.

Balanç del 27-S

El secretari d'Estat de Relacions amb les Corts ha exposat la seva anàlisi dels motius pels quals el PP ha perdut suport a les eleccions del 27-S. Segons ell, bona part de l'electorat català va votar per qüestions que van més enllà de la ideologia en aquests comicis. En aquest sentit, ha avançat que el PP “treballarà” perquè vegin en aquesta formació la millor garantia de la defensa de la “unitat d'Espanya”.

Pel que fa a les crítiques de l'expresident espanyol José María Aznar, que acusa Rajoy i la direcció del PP d'estar cedint l'espai de centredreta a Ciutadans, ha recordat que el PP de Catalunya va obtenir el 1999 12 diputats, només un més que els 11 actuals, i amb aquells resultats un any després va aconseguir una majoria absoluta a les eleccions generals. “A cada elecció els ciutadans responen de manera diferent”, ha constatat.

Qui no vulgui PSOE, ha de votar PP

També ha avançat el missatge que llançaran als antics votants del PP que han apostat ara per fer un vot a Cs. Segons el dirigent popular, cal transmetre a aquests votants que apostar per Albert Rivera a les generals acosta Pedro Sánchez a La Moncloa. Ayllón ha destacat la “gran coincidència” entre Cs i PSOE, i per tant “si algú vol que no hi hagi un govern del PSOE ha de votar PP”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona