Política

Aznar avisa que C's podria treure l'espai electoral al PP

L'expresident espanyol creu que el partit de Rivera ha aconseguit la “primacia” del centredreta unionista a Catalunya

L'expresident del govern espanyol José María Aznar es va tornar a referir ahir als mals resultats del PP el 27-S i va advertir que la “clara victòria” de Ciutadans sobre els populars demostra que el partit d'Albert Rivera ha aconseguit la “primacia” del centredreta unionista a Catalunya. Per aquest motiu, Aznar va instar els dirigents populars a “reflexionar” sobre les raons que han portat “l'electorat constitucionalista” a decantar-se per C's, en lloc de fer confiança al “partit que governa Espanya”, i va assegurar que els resultats demostren que els electors veuen en C's la millor opció per defensar la Constitució i la unitat d'Espanya”. En un col·loqui sobre Espanya i la Amèrica Llatina, Aznar va assegurar que les seves declaracions –crítiques amb l'estratègia de Mariano Rajoy–,“son només un diagnòstic” i i va afegir que els resultats a Catalunya són un “avís” al PP, ja que l'auge de C's “pot tenir importància en les eleccions espanyoles del 20 de desembre”. L'exdirigent popular també va aprofitar per mostrar el seu rebuig a una reforma constitucional al·legant que “el problema d'Espanya” no és la carta magna, sinó el procés sobiranista. En aquest sentit, Aznar creu que l'independentisme va guanyar les eleccions “en termes d'escons però no en termes de plebiscit”, i es va mostrar convençut que el procés continuarà endavant gràcies al suport “de les forces més radicals” pel qual va advocar per un “reafirmament molt clar de l'ordre constitucional”.

Les paraules de l'expresident van provocar la resposta del vicesecretari sectorial del PP, Javier Maroto, qui va considerar que C's és una formació de “centreesquerra” i que, per tant, el seu creixement no afecta el partit. Maroto va advertir que Albert Rivera farà de “crossa” al PSOE i va posar com a exemple el pacte entre les dues formacions a Andalusia. El dirigent popular també va assegurar que els resultats del 27-S “no són extrapolables” a les estatals i va considerar que la manera emprada per Aznar per criticar l'obra de Rajoy “no és la més adequada”.

LA FRASE

Espanya necessita una reafirmació molt clara de l'ordre Constitucional
José María Aznar
Expresident del govern espanyol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona