Política

Detingut a França Egoitz Urrutikoetxea, fill de l'històric dirigent d'ETA Josu Ternera

El ministres d'Interior espanyol i francès asseguren que l'arrestat és un “important responsable de l'aparell polític” d'ETA

L'operació té lloc al barri parisenc de Saint-Denis, on vivia des de fa un any

Les autoritats franceses han detingut aquest dimarts a França Egoitz Urrutikoetxea Laskibar, fill de l'històric dirigent d'ETA José Antonio Urruticoechea, més conegut com a Josu Ternera, que continua en parador desconegut. En l'operació han estat arrestades dues persones més.

Els ministres d'Interior dels Estats espanyol i francès, Jorge Fernández Díaz i Bernard Cazeneuve, respectivament, han confirmat en un comunicat l'arrest d'Urrutikoetxea Laskibar, al qui defineixen com “un important responsable de l'aparell polític” d'ETA. Precisament aquest aparell polític va patir el passat 22 de setembre un important cop policial amb la detenció al sud de França dels dirigents etarres David Pla i Iratxe Sorzábal.

En el comunicat conjunt –un gest poc habitual després de les detencions d'etarres– les autoritats espanyoles i franceses detallen que l'arrest s'ha produït al barri de Saint-Denis, a París. Fonts de la lluita antiterrorista han explicat que el fill de Josu Ternera portava un any vivint a la capital francesa.

L'operació l'han dut a terme de manera conjunta la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional i la Subdirecció Antiterrorista de la Policia Judicial francesa (DCPJ), dirigida per la Divisió Antiterrorista del Tribunal de Gran Instància de París.

Urrutikoetxea Laskibar era buscat per les policies dels dos estats des de fa diversos anys. Sobre ell pesaven dues ordres d'arrest emeses el 2007 i 2009 i havia estat condemnat en rebel·lia pel Tribunal Correccional de París en dues ocasions (2007 i 2010) a dues penes de quatre anys de presó, respectivament, per fets vinculats a l'organització terrorista.

Bernard Cazeneuve i el seu homòleg espanyol, Jorge Fernández Díaz, han destacat “la gran eficàcia de la cooperació terrorista entre Espanya i França, com demostren aquestes dues operacions consecutives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia