Política

La CE atura l'informe sobre el desviament del dèficit dels comptes espanyols

Brussel·les assegura que els comissaris necessiten “més temps” per discutir el dictament sobre els pressupostos de l'Estat

El vicepresident de la Comissió, Valdis Dombrovskis, apunta que la decisió es prendrà els propers dies

La Comissió Europea (CE) ha decidit ajornar aquest dimarts l'aprovació de l'informe sobre els pressupostos del govern espanyol, que alertava d'un desviament dels objectius del dèficit. El vicepresident de la CE, Valdis Dombrovskis, ha assegurat avui que la decisió de l'executiu comunitari sobre quina és la seva opinió formal sobre els comptes del govern espanyol “encara no està presa”.

El col·legi de comissaris de la CE ha debatut aquest dimarts a Estrasburg el pla de pressupostos que li va enviar el govern de Mariano Rajoy el passat 11 de setembre, abans de la data límit prevista per Brussel·les perquè a Espanya se celebren eleccions i els comptes s'han d'aprovar abans.

Segons ha explicat Dombrovskis, els comissaris han pres la decisió que “necessiten més temps” per avaluar si realment els comptes espanyols suposarien una desviació del dèficit del 0,3% el 2015 i del 0,7% el 2016, tal com va anunciar dilluns el comissari d'Afers Econòmics, el francès Pierre Moscovici. “Però la decisió es prendrà en els propers dies”, ha augurat.

Dombrovskis ha desautoritzat així Moscovici, que ahir va avançar una part de l'avaluació i va donar per fet que seria ratificada aquest dimarts per la resta de comissaris.

“Per evitar malentesos, crec que és important comunicar sobre la substància i donar la imatge completa una vegada que la decisió és adoptada”, ha indicat Dombrovskis quan se li ha preguntat si els comissaris han plantejat problemes a les xifres de l'avaluació preliminar.

El vicepresident de la CE ha argumentat que els comissaris han tingut “poc temps per familiaritzar-se” amb els documents del dictamen i ha assenyalat que el contingut expressat per Moscovici no era una decisió referendada pel Col·legi de Comissaris. Dombrovskis ha apuntat que és “qüestió d'un parell de dies”.

En l'avaluació que Moscovici va traslladar al ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, i que després va anunciar en una roda de premsa posterior a la reunió de l'Eurogrup, Brussel·les posava en dubte que l'Estat pogués complir els objectius de dèficit compromesos per a aquest any i per al que ve.

El document preveu que Espanya es desviarà tres dècimes del seu objectiu de reducció del dèficit públic al 4,2% aquest any, i es quedaria en un 4,5%. També estima que el 2016 el dèficit serà del 3,5% i no del 2,8%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona
Política

El govern regularà els usos dels habitatges per prioritzar l’accés “a un preu raonable”

barcelona
política

Albiol demana “mesures urgents” per actuar contra la multireincidència

Badalona