Política

L'adhesió de Calafell a l'AMI quedarà en paper mullat

Tot i el que el ple va aprovar-la per majoria, l'alcalde diu ara que no hi ha partida pressupostària per assumir la quota

“El Parlament també aprova mocions i no les compleix”, diu Ramon Ferré

Paper mullat. En això va pel camí de convertir-se l'acord aprovat per majoria al ple de Calafell per adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Una setmana després que CDC, ERC, la CUP i dos únics regidors independents del govern, de la Unitat d'Acció Municipal (UAM), tiressin endavant la moció, a proposta dels convergents i republicans, l'alcalde de la ciutat, Ramon Ferré (PSC), ha admès que “no hi ha ni un duro” per assumir el cost de la quota, que segons ell és de 3.000 euros.

Qüestió de prioritats

“És molt senzill: hem de decidir si en el pròxim pressupost aquests diners els destinem a serveis socials, neteja de carrers, educació o l'AMI”, assenyala l'alcalde, que, com tot el seu grup, el PSC, va votar en contra de l'adhesió. En el darrer ple, celebrat dilluns, el grup de Convergència va demanar explicacions a l'equip de govern del per què encara no s'havien començar a fer els passos per fer efectiva l'adhesió a l'AMI en compliment de l'acord del ple. “No s'explica ara aquesta pressa per entrar a l'AMI, quan ells (CDC) van governar l'anterior mandat i van tenir temps de sobres per adherir-s'hi”, denuncia l'alcalde, que assegura que la insistència dels convergents “és de cara a la galeria”. L'alcalde justifica l'incompliment d'un acord de ple pres per majoria: “Moltes mocions s'aproven i acaben sent simples declaracions polítiques que mai es fan realitat. No sé quantes vegades el Parlament ha aprovat mocions a favor de l'abolició dels peatges i jo no veig que els hagin eliminat”, assegura Ramon Ferré, que ni tan sols considera la possibilitat que en el nou pressupost hi hagi una partida reservada per a l'AMI, ja que l'any que ve l'Ajuntament ingressarà 2 milions d'euros menys perquè reduirà l'IBI un 10%.

LA FRASE

Moltes mocions acaben sent declaracions polítiques que mai es fan realitat
Ramon Ferré
ALCALDE DE CALAFELL (PSC)

El vot de Ciutadans ho condiciona tot

A l'alcalde de Calafell no sembla preocupar-li gaire l'incompliment d'un acord de ple, no només perquè hi va votar en contra, sinó perquè sap que els suports que necessita per tirar endavant el pressupost difícilment els trobarà en les forces sobiranistes. Ferré govera actualment en minoria amb un pacte amb el PP i dos regidors de l'UAM, i amb el suport i la complicitat de Ciutadans des de l'oposició. C's ja ha advertit que no avalarà el pressupost si preveu una partida per entrar a l'AMI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut