Política

L'exconseller Ausàs, condemnat a 4 anys, surt de permís al cap de tres mesos

La fiscalia ha recorregut contra la decisió de la direcció general de Serveis Penitenciaris, que tampoc té el suport dels tècnics de la presó de Lleida

El cap de setmana passat, l'exconseller de Governació i exalcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, condemnat a quatre anys de presó, va obtenir el seu primer permís. I aquest cap de setmana el tornarà a passar a casa perquè la direcció general de Serveis Penitenciaris ha decidit concedir-li el tercer grau, tot i que només fa tres mesos que va ingressar a la presó. Ausàs compleix una condemna de 4 anys per contraban de tabac i pertinença a grup criminal. La polèmica no s'ha fet esperar i, segons va avançar ahir Ràdio Lleida, la fiscalia ha recorregut contra aquesta decisió donada la gravetat del delicte pel qual va ser condemnat i perquè aquesta decisió de Serveis Penitenciaris tampoc no té el suport de l'equip de la junta del centre penitenciari encarregada de supervisar el seu cas, que només preveia concedir-li un segon grau.

Tres mesos clavats

L'exconseller va ingressar a la presó de Lleida el dia 25 de juny passat per fer front a una condemna de 3 anys i 9 mesos per contraban de tabac i 3 mesos més per pertinença a organització criminal. Només tres mesos després, la direcció general ha decidit concedir-li un tercer grau restringit que li permet sortir els caps de setmana i pel qual només haurà de continuar en règim tancat de dilluns a divendres, malgrat l'informe contrari que han fet sobre Ausàs des de la mateixa presó.

Segons la informació de Ràdio Lleida, Serveis Penitenciaris pren aquesta polèmica decisió per la “sociabilització” d'Ausàs i perquè esta pagant la sanció imposada, que era de 195.000 euros. Però la fiscalia de Lleida no ho veu de la mateixa manera i diu que el delicte comès per l'exconseller era greu i que ha pagat molt poc de la multa imposada. El fiscal també considera que, en tractar-se d'una pena pròxima als cinc anys, hauria de complir la meitat de la condemna, tal com obliga la llei.

Però, malgrat el recurs, Ausàs tornarà a sortir aquesta nit de la presó i tindrà permís fins a la nit de diumenge, tal com preveu el tercer grau restringit, que va entrar en vigor el 25 de setembre passat, quan es va signar la resolució de Serveis Penitenciaris, que va ser recorreguda en contra l'endemà mateix pel fiscal

Vuit condemnats

De les vuit persones condemnades en aquest cas, només n'hi ha dues que encara no han obtingut cap permís penitenciari perquè estan complint penes de presó superiors als cinc anys.

El judici va causar una gran commoció a la Seu d'Urgell i en cercles polítics, sobretot quan van transcendir les imatges enregistrades pels Mossos d'Esquadra en el transcurs de la investigació en què es veia l'exconseller carregant tabac de contraban en un cotxe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“No som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS