Política

Ximo Puig assegura que el temps de les falses ofrenes s'ha acabat

El president de la Generalitat Valenciana reivindica en el seu discurs del 9 d'Octubre una millora del finançament

“Sense autonomia financera no hi ha autonomia política”, afirma

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha centrat el seu discurs institucional del 9 d'Octubre en un dels eixos que vertebren la política del nou govern eixit de les urnes del passat 24 de maig. Puig ha reivindicat una millora del sistema de finançament perquè com ha recordat el País Valencià és una autonomia pobra que contribueix com si fóra rica. “No podem exercir els mateixos drets que la resta d'espanyols com a conseqüència d'un finançament injust i discriminatori resultat d'un model desigual, amb ciutadans de primera o de segona, segons quin siga el seu lloc de residència”, ha expressat. Per això, ha indicat que els valencians no volen ser més que ningú “però no acceptem que se'ns tracte com si no fórem ningú. El temps de les falses ofrenes s'ha acabat”.

El cap del Consell ha recordat que aquesta setmana s'ha donat un pas importantíssim, ferm i històric amb la signatura de l'acord per un finançament just per al País Valencià. Un acord avalat per la unanimitat de les Corts Valencianes i referendat per sindicats, empresaris, universitat i societat civil. “Sabem que no serà fàcil, mai ho ha estat per als valencians. Caldrà trencar tòpics i la inèrcia de molts anys. Caldrà fer pedagogia. Caldrà tindre la sang freda, coratge i tota la intel·ligència”, ha advertit alhora que ha instat a mantenir la unitat aconseguida aquesta setmana perquè com ha subratllat “sense autonomia financera, no hi ha autonomia política”. A més, Puig s'ha compromès a mantenir aquesta demanda “passe el que passe en les pròximes eleccions”. “Aquest Consell serà lleial a la seua paraula”, ha reblat.

El president del govern valencià també ha destacat que s'obri una etapa allunyada del descrèdit després de vint anys dels executius del PP. “De la situació en què ens trobem, tots no som responsables. Però de buscar l'eixida a aquesta situació sí que ho som tots i totes. Els valencians hem de tornar a creure en les nostres institucions. Confiar amb elles, pensar que són font de solucions i no de problemes”.

Puig va recordar que aquesta mateixa



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia