Política

La Mesa General acorda la restitució dels drets laborals

Aquest acord afectarà els empleats i empleades públics de la Generalitat i es recuperaran els drets perduts per les retallades de 2012

L'Acord, subscrit per Intersindical Valenciana, UGT i CCOO, preveu la recuperació total de la paga extraordinària de desembre de 2012 i la restitució dels dies addicionals de lliure disposició i de vacances per antiguitat suprimits pel real decret llei de Rajoy .

La Mesa General de Negociació que inclou en seu àmbit al personal funcionari i laboral de la Administració del Consell, al personal estatutari d'institucions sanitàries, al personal de justícia i al personal docent, ha ratificat avui el preacord que es va assolir a la Junta de Portaveus celebrada el passat dijous, 8 d'octubre.

Aquest acord contempla la recuperació, en 2015, de les quantitats corresponents de la paga extraordinària de desembre de 2012 fins arribar al 50% de la mateixa y la negociació del 50% restant per la seua inclusió en els pressupostos de la Generalitat de 2016.

Aquestes mesures afecten a tot el personal públic; tant de l'administració, sanitat, educació i justícia, com del Sector Públic Instrumental, Universitats i ensenyament concertat.

Pel que fa a la restitució dels dies addicionals de permís per assumptes particulars per raó dels triennis, dos al complir el sisè trienni i un més per cada trienni a partir del vuitè trienni, l'acord és extensiu tot el personal a partir del mateix exercici 2015, excepte, per raons organitzatives, el personal sanitari que començarà a gaudir-los a partir de 2016 acumulant, segons les disposicions de la Mesa Sectorial, els corresponents a 2015.

Respecte dels dies de vacances addicionals per antiguitat, fins un màxim de quatre, un al complir els quinze anys de serveis prestats i, a continuació, un més per cada cinc anys de serveis, queden restituïts íntegrament al personal que ja els venia gaudint amb anterioritat al Real Decret Llei 20/2012.

En aquest apartat, l'Acord inclou l'extensió d'aquests dies addicionals de vacances al personal sanitari, que fins ara havia quedat exclòs per una decisió unilateral de l'equip de de govern anterior de la Conselleria de Sanitat. En aquest sector l'aplicació d'aquest dret serà negociada en el marc de la Mesa Sectorial de Sanitat.

Intersindical Valenciana valora positivament l'Acord, perquè suposa la fi de les retallades als empleats públics, imposades per decret pel govern de l'Estat.

A més, constitueix un reconeixement explícit d'una situació d'injustícia mantinguda, en la s'ha que volgut responsabilitzar els empleats públics de la situació de crisis econòmica que hem patit als darrers anys; així mateix, insta al Consell de la Generalitat a seguir el camí de la negociació col·lectiva, per la recuperació definitiva del poder adquisitiu perdut pel seu personal com a motor de la reactivació econòmica.

Reunió amb la vicepresidenta

Raquel Rovira

Una representació de la Intersindical Valenciana s'ha entrevistat amb la Vicepresi enta i Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives Mónica Oltra.

En aquesta reunió, el Sindicat ha valorat positivament el canvi de polítiques i d'actors polítics que s'ha produït després de les eleccions del 24 de maig. A més, des del Sindicat s'ha mostrat disposat a col·laborar amb el govern valencià en les polítiques que afavorisquen els interessos de les valencianes i valencians com ara un nou finançament just o una fiscalitat propia per al País Valencià.

En eixe sentit, des de la Intersindical Valenciana es considera que cal aconseguir la màxima unitat i mobilització de la societat valenciana ja que sense finançament no es poden dissenyar i aplicar polítiques pròpies.

Intersindical Valenciana ha exposat les seues prioritats en matèria laboral, econòmica, socia l i d'igualtat. En concret, per al Sindicat, una de les màximes preocupacions és l'elevada taxa d'atur i precarietat del mercat laboral valencià que afecta, especialment, a dones, joves i persones nouvingudes. Per això, ha proposat a la Vicepresidenta diverses propostes com: la creació d'una Agència Valenciana de Relacions Laborals; l'establiment d'una renda bàsica universal; un canvi de model productiu; l'augment de la despesa en R + D + i; la dinamització les polítiques actives en matèria d'ocupació o la creació d'ocupació en el sector públic valencià.

També han traslladat a la Vicepresidenta diverses propostes de politiques socials i d'igualtat, entre les quals destaca la necessitat de la derogació de la Llei de Sostenibilitat de les Administracions locals per poder prestar serveis de proximitat a la ciutadania; una nova llei valenciana de serveis socials; l'elaboració de plans d'igualtat en les Administracions Públiques; la dotació i coordinació de recursos contra la violència masclista i la potenciació dels serveis públics en aquests àmbits revertint les externalitzacions i privatitzacions dels darrers 20 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona